СЗО препоръчва да се празнува Коледа в тесен кръг

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
15:54, 24.11.2020
Чете се за: 00:40 мин.
По света
сзо препоръчва празнува коледа тесен семеен кръг

Коледа в тесен кръг, без големи семейни събирания е най-добрият начин за празнуване в тези времена на пандемия, препоръча Световната здравна организация (СЗО).

Ваксините остават лъч надежда. Европейската комисия одобри днес договора с американската компания "Модерна" за купуването на 160 милиона дози ваксина. След като ваксината наистина бъде доказана като безопасна и ефективна, всяка държава членка ще я получи по едно и също време, при същите условия.

Доза от руската ваксина "Спутник V" ще струва по-малко от 10 долара на международните пазари, съобщи Руският фонд за преки инвестиции. Така руският препарат ще бъде два пъти по-евтин от другите ваксини с аналогични показатели.

Лидерите от Г-20 се разбраха: Да има ваксина за всички - и бедни, и богати

За негативни последици от надпреварата за достъп до ваксина предупредиха от Световната здравна организация.

Тедрос Гебрейесус, генерален директор на СЗО: Спешността, с която ваксините бяха разработени, трябва да съответства на спешността за тяхното справедливо разпределяне. Всяко правителство иска да направи всичко, което може, за да защити народа си, но сега има реален риск най-бедните и най-уязвимите да бъда стъпкани при втурването за ваксините.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Пловдив изработват маски с антични мозайки
В Пловдив изработват маски с антични мозайки
Мъж държа деца за заложници в Санкт Петербург
Мъж държа деца за заложници в Санкт Петербург