НОВИНИ

Тайбе Юсеин и Мими Христова разменят категориите си за държавното първенство в Сливен

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:23, 13.01.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
тайбе юсеин мими христова разменят категориите държавното първенство сливен
Слушай новината

Две от състезателките в националния отбор по борба за жени Тайбе Юсеин и Мими Христова размениха категориите си за държавното лично първенство в Сливен, което ще се проведе в събота (14 януари).

Тайбе, която е през миналата година спечели европейската титла за трети път, а преди това на олимпиадата взе бронз в категория до 62 кг ще дебютира в по-горната категория до 65 кг. Нейната първа съперничка ще бъде Рая Кьосева

В същото време пък Мими Христова пък ще се бори за титлата в категория до 62 кг. На Летните олимпийски игри в Токио тя спечели бронз при при 68-килограмовите, а на последното световно първенство през миналата есен успешно се бори в категория до 65 кг и се нареди пета.

При 62-килограмовите ще стартира и Биляна Дудова, световна и европейска шампионка от 2021-ва, но при по-леките до 59 кг. Дудова и Христова могат да се срещнат в третия кръг на надпреварата.

Третата ни медалистка от Игрите в Токио през 2021 година Евелина Николова пък ще се бори в своята категория до 57 кг, където нейната първа съперничка ще бъде Петя Петрова.

От първенството отсъстват други две националки – Миглена Селишка (50 кг) и Мария Оряшкова (76 кг), които лекуват травми.

За призовите места на шампионата ще спорят 68 състезателки от 25 клуба, а схватките започват утре в 10.00 часа в зала "Васил Левски" в Сливен и ще бъдат предавани на живо на сайта на БФ Борба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФИФА започна наказателни процедури срещу отборите на Аржентина и Хърватия
ФИФА започна наказателни процедури срещу отборите на Аржентина и Хърватия
Задържаният след гонка и издирване в Бургас: Добър човек съм, просто така се случи
Задържаният след гонка и издирване в Бургас: Добър човек съм, просто така се случи