НОВИНИ

Тайбе Юсеин: Ще съм готова за Игрите в Токио

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:58, 20.04.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Борба
тайбе юсеин съм готова игрите токио

Световната шампионка по борба Тайбе Юсеин все още не е готова да се завърне на тепиха, след като скъса кръстни връзки на коляното в средата на септември миналата година.

Капитанката на женския ни национален отбор по борба трябваше вече да е готова за битките от Европейското първенство във Варшава (Полша), което стартира в понеделник, но рехабилитацията ѝ не е преминала по план.

29-годишната Юсеин, която е и двукратна европейска шампионка, стартира леки тренировки в преследването на основната ѝ цел - златото от олимпийските игри в Токио през лятото. Опитната ни боркиня завоюва квота за Игрите в Япония още през 2019 г.

"Още не съм готова и затова няма да участвам. Нямаме яснота кога ще съм напълно възстановена. Започнах внимателно с подготовката. Няма смисъл да се рискува, за да не объркаме плановете. Никога досега не съм имала толкова голяма пауза в кариерата. Отразява ми се. Когато започнах с подготовката, започнах да се чувствам по-добре. Настроението се вдигна, след като още две момичета спечелиха квоти. Гледаме с надежда и към последната квалификация в София, където да вземем допълнително места за Пекин", сподели пред "България Днес" Тайбе Юсеин.

Още не е ясно кога Юсеин ще се завърне на тепиха:

"Искам да направя няколко състезания преди олимпиадата. Надявам се да участвам на първия турнир след европейското първенство", допълни Спортист №1 на България за 2018 г.

Днес на тепиха във Варшава ще излязат четирима национали в свободния стил: Георги Вангелов (61 кг.), Мирослав Киров (74 кг.), Джемал Али (86 кг.), Ахмед Магамаев (92 кг.) и Исмаил Адизов (125 кг.).

Утре са големите надежди за титла при жените Миглена Селишка (50 кг.), Сезен Белберова (55 кг.), Биляна Дудова (59 кг.), Мария Оряшкова (76 кг.). В четвъртък са останалите дамски категории с участието на Евелина Николова (57 кг.), София Георгиева (65 кг.) и Юлияна Янева (72 кг.).

Петък и събота ще се проведат битките в класическия стил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов обяви от болницата имената на министрите
Борисов обяви от болницата имената на министрите
Връщат Байерн, Борусия (Д) и Порто в Шампионската лига?
Връщат Байерн, Борусия (Д) и Порто в Шампионската лига?