НОВИНИ

Тарантино с награда за цялостно творчество от кинофестивала в Рим

тарантино награда цялостно творчество кинофестивала рим
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:48, 20.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Още
Слушай новината

Емблематичният режисьор Куентин Тарантино беше удостоен с награда за цялостно творчество на филмовия фестивал в Рим. Наградата му връчи италианският режисьор на филми на ужасите Дарио Ардженто.

58-годишният Тарантино присъства на събитието заедно със съпругата си.

"Фактът, че 30 години по-късно съм тук, в Рим, и получавам награда за цялостно творчество, и гражданите на Рим знаят кой съм, е доста специален", каза Тарантино.

Сн. БГНЕС

През 30-годишната си кариера той е написал и режисирал девет хита, сред които "Гадни копилета" и "Джаки Браун", а наскоро и "Имало едно време в Холивуд".

Сценаристът и режисьор извършва революция в начина на правене на филми и създава сюжети по иновативни начини. Той е удостоен с два "Оскар"-а за най-добър оригинален сценарий за "Криминале" през 1995 г. и за "Джанго без окови" през 2013 г.

Фестивалът в италианската столица беше открит на 14 октомври с "Очите на Тами Фей" и продължава до 24 октомври. В събота режисьорът Тим Бъртън също ще получи награда за цялостно творчество.

Официалната селекция на фестивала включва 23 филма в различни жанрове и различни форми на изразяване. Участват 23 държави, сред които Саудитска Арабия, Доминиканската република и Косово. Фестивалът ще закрие програмата си с филма "Вечните" на носителката на "Оскар" Клои Чжао.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
251 души са ваксинирани в "Света Анна" само за ден
251 души са ваксинирани в "Света Анна" само за ден
Рилски спортист с втора загуба в Европа
Рилски спортист с втора загуба в Европа