НОВИНИ

Тази вечер се определят първите полуфиналисти в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:16, 18.04.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
вечер определят първите полуфиналисти шампионската лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Тази вечер предстои да станат ясни първите двама полуфиналисти в тазгодишното издание на Шампионската лига, а те ще бъдат определени от сблъсъците Наполи – Милан и Челси – Реал Мадрид.

Наполи-Милан

През тази кампания Наполи категорично доминира в Серия "А", а ранното отпадане за Купата на Италия до голяма степен превръща домакинството срещу Милан тази вечер в най-важния мач за момчетата на Лучано Спалети.

В рамките на последните 16 дни "небесносините" вече на два пъти загубиха от "росонерите", а преди седмица отстъпиха минимално с 0:1 като гости в първа среща от четвъртфиналите в Шампионската лига.

Добрата новина за всички почитатели на отбора от "Естадио Диего Армандо Марадона" е завръщането в тима на голмайстора Виктор Осимен, който пропусна срещите от началото на април заради травма и се завърна миналата събота при нулевото равенство срещу Верона. Неговото отсъствие несъмнено се отрази на Наполи, които не успяха да спечелят в три от своите четири двубоя от началото на месеца.

За Милан пък срещата в Неапол също се явява най-важната от началото на сезона, тъй като ако отново не загубят от "небесносините" момчетата на Стефано Пиоли ще се класират за своя първи полуфинал в Шампионската лига от сезон 2006/07 насам.

Фокусът на "Росонерите" изглежда изцяло насочен към двубоя тази вечер, а за това говори и фактът, че в последната среща от Серия „А“ техният наставник направи цели 10 промени в титулярния си състав.

Челси – Реал Мадрид

На "Стамфорд Бридж" Челси определено преживява тежки дни, а идването на временния наставник Франк Лампард също не оказва така желания положителен ефект у лондончани, които са в серия от три поредни загуби във всички турнири след завръщането на клубната легенда начело на тима.

Ситуацията за двукратните носители на трофея не става по-добра и заради проблемите в защита, където Калиду Кулибали е с травма, а Бен Чилуел е наказан заради червения картон от първия двубой.

В Реал Мадрид пък вече гледат уверено към следващата фаза в надпреварата след 2:0 у дома преди седмица, но въпреки това едва ли Карло Анчелоти може да подцени реванша в английската столица.

Преди точно една година на същата фаза испанският клуб отново влезе с два гола аванс в реванша срещу Челси, а тогава вдъхновената игра на лондончани им помогна да заличат пасива си и да вкарат срещата в продължения, каквото би била тяхната задача минимум и утре вечер.

Любопитна подробност е, че през последните два сезона Челси и Реал Мадрид отново се срещнаха в Шампионска лига, а отборът, който продължаваше напред неизменно стигаше и до трофея.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Киров: Президентът не може да задейства процедурата с мандатите, ако няма председател на НС
Проф. Киров: Президентът не може да задейства процедурата с мандатите, ако няма председател на НС
Пенсионери са подведени от фирма за продажба на "здравословни продукти"
Пенсионери са подведени от фирма за продажба на "здравословни продукти"