НОВИНИ

Тейлър Фриц се класира за втора поредна година за четвъртфиналите на US Open

Представителят на домакините ще се опита от петия път да се класира за полуфиналите на турнир от Големия шлем.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
23:40, 01.09.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Тейлър Фриц
Снимка: X / @atptour
Слушай новината

Тейлър Фриц зарадва домакинската публика в Ню Йорк, като се класира за втора поредна година за четвъртфиналите на US Open. Най-високо ранкираният американски тенисист отстрани поставеният под номер 8 и бивш финалист на "Флашинг Медоус" Каспер Рууд с 3:6, 6:4, 6:3, 6:2 за два часа и 44 минути.

Това бе и реванш за тазгодишното издание на Ролан Гарос, когато в същата фаза норвежецът се справи с 26-годишния Фриц в четири сета.

Двубоят започна равностойно, като до 4:3 в полза на Рууд и двамата тенисисти си печелиха убедително подаванията. След смяната на топките обаче бившият номер 2 в света проби сервиса на американеца и след това го затвърди за 6:3.

Вторият сет протече по идентичен начин, но този път при 5:4 в негова полза, бе ред на представителя на домакините да пробие във важен момент и да спечели частта с 6:4.

Веднага след това 26-годишният Фриц пое контрол над събитията и спечели още първото подаване на норвежеца след подновяването на играта. Докрая на частта американският тенисист бе категоричен и вече бе на сет от победата.

Представителят на домакините продължи да вдига темпото и поведе с 4:0 в четвъртата част, а след два часа и 44 минути, световният номер 12 се поздрави с победата след 6:2.

Тейлър Фриц ще се опита от петия път да се класира за полуфинал на турнир от Големия шлем. На пътя му ще застане или поставения под 4 Александър Зверев, или сънародника му Брендън Накашима

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жирона продължава да навлиза в ритъм след победата срещу Севиля
Жирона продължава да навлиза в ритъм след победата срещу Севиля