НОВИНИ

Тейлър Фриц спечели шеста титла в кариерата си

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:41, 31.07.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
тейлър фриц спечели шеста титла кариерата
Слушай новината

Тейлър Фриц спечели тенис турнира в Атланта и заслужи втората си титла за сезона и шеста в кариерата си.

25-годишният американец, който беше поставен под номер 1 в схемата надигра в три сета австралиеца Александър Вукич. Фриц спечели първия със 7-5, след това се стигна до тайбрек, който Вукич успя да вземе и да изравни резултата, но в третия сет американецът се наложи с 6-4 след два часа и 16 минути игра.

„Играл съм на този турнир пет пъти досега, стигах до полуфиналите през 2021 г. и до финала през 2019 г. Чувствам, че винаги съм бил близо, така че е хубаво да спечеля титлата. Чувствам се наистина чудесно, когато съм успял да свърша работата си“, коментира след успеха Тейлър Фриц.

Световният номер 9 разчиташе на мощния си сервис и на началния си удар, като записа 84 процента спечелени точки при първи сервис.

„Почувствах се като у дома си в Атланта тази седмица. Връщам се тук вече толкова години, така че съм щастлив, че най-накрая успях да спечеля титлата. Цяла седмица подкрепата беше невероятна. Не съм от Атланта, но имах чувството, че съм, защото подкрепата беше невероятна през цялата седмица и наистина се чувствах страхотно", сподели още щастливият шампион.

27-годишният Вукич игра първия си финал и ще се изкачи с 20 места от днес в класацията до номер 62, Фриц запази 9-та си позиция.

„Винаги е горчиво да загубиш, но трябва да вземеш положителното от загубата, да се поучиш от нея и да продължиш напред“, заяви австралиецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леон Маршан: Последната седмица беше като филм
Леон Маршан: Последната седмица беше като филм
Борусия Дортмунд победи Манчестър Юнайтед с 3:2 в приятелски мач в Лас Вегас
Борусия Дортмунд победи Манчестър Юнайтед с 3:2 в приятелски мач в Лас Вегас