НОВИНИ

Температурата във Видин днес достигна до 24 градуса, по-хладно по морето

bnt avatar logo
от БНТ
21:17, 24.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Очакванията за слънчево време и чувствително затопляне днес са факт: 23,8° е максималната температура във Видин, в София – 18°. По-ниски се задържаха температурите по Черноморието – Ахтопол 13°, Варна и Бургас съответно 14° и 15°.

Повишение предстои и при минималните температури утре - в повечето райони ще са между 0° и 5°, в София – около градус два над нулата. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони – северен вятър, който в следобедните часове отново ще се усили. Максималните температури ще се понижат, по-съществено в Североизточна България, където ще са от 10° до 13°, в останалата част от страната – между 14° и 19°. На отделни места в източната половина от страната ще превали и дъжд.

Предимно слънчево ще се задържи и утре в планините. Повече облаци ще има в следобедните часове в масивите от централните и източните райони от страната, както и в Западна Стара планина, а на отделни места и слабо ще превали, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1700 м. Опасността от лавини извън обработените писти в ски зоните е голяма.

И към времето в Европа. Валежи от дъжд се очакват на Пиринеите и утре. Обилни снеговалежи ще има на Скандинавския полуостров. В по-голямата част от континента ще остане слънчево.

Слънчево ще се задържи и почти навсякъде на Балканите с временни увеличения на облачността и превалявания от дъжд в източните райони от полуострова.

У нас сутринта в събота отново ще има райони с температури под нулата, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и в неделя. След слънчевото време през почивните дни в началото на новата седмица се очакват валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славко Матич: Катар ще изненада България, там се работи професионално
Славко Матич: Катар ще изненада България, там се работи професионално
Португалия се класира за финалния плейоф след победа над Турция
Португалия се класира за финалния плейоф след победа над Турция