НОВИНИ

Тен Хаг и Шави са доволни от представянето на своите отбори

тен хаг искаме сме топ края сезона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:03, 17.02.2023
Чете се за: 04:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг изрази мнение, че Жул Кунде е трябвало да бъде изгонен при равенството 2:2 с Барселона и че отборът му е трябвало да спечели срещата.

Юнайтед обърнаха развоя на събитията до 2:1 в първия плейоф от турнира Лига Европа, преди Рафиня да вкара изравнителния гол за каталунците.

Тен Хаг остана разочарован, че тимът му не е вкарал повече голове, но добави още, че защитникът на Барса Кунде е трябвало да бъде изгонен за нарушение на границата на наказателното поле срещу Маркъс Рашфорд, а това щеше да доведе до сериозно игрово предимство за „червените дяволи“ в остатъка от сблъсъка.

„Диктувахме мача, с изключение на 15 минути от първото полувреме, когато имахме известни трудности. Надиграхме ги, толкова много положения, така че бях разочарован, че на почивката резултатът бе 0:0, трябваше да вкараме. Вярата, че трябваше да отбележим първия гол и значението му са толкова важни, така че това е нещото, което не сторихме. Наистина се насладих на мача, в крайна сметка резултатът е 2:2 и трябва да си довършим работата на „Олд Трафорд“ – има много характер и мотивация в този отбор, успяхме да ги обърнем, когато изоставахме“, каза нидерландецът за BT Sport.

Тен Хаг се оплака от съдийството.

„Главният съдия повлия сериозно на мача, имаше очевиден фаул срещу Раши. Беше червен картон, защото той бе един на един срещу вратаря – това повлиява огромно не само на тази среща, а и на този кръг. Един арбитър не може да допусне такава грешка. Рашфорд е в страхотна форма, но целият отбор се справи чудесно. Страхотно отборно представяне, имахме много разнообразие и възможности. Трябваше да спечелим срещата, ако двубоят е подобен на „Олд Трафорд“, мога да си представя, че всеки би искал да го види“, заключи той.

Междувременно колегата на Тен Хаг начело на Барса – Шави Ернандес, похвали и двата отбора за зрелището на „Камп Ноу“, като смята, че двата тима могат да се срещнат на финал в Шампионска лига в бъдеще, подобно на двата им сблъсъка през 2009 и 2011.

„Мачът беше много тежък и труден, с много интензивност, страст и ритъм. Мисля, че трябва да сме горди, защото се борихме до последния съдийски сигнал. Можехме да спечелим в последните два шанса, но се изправихме срещу топ отбор в Европа. Мисля, че Манчестър Юнайтед се завръща и те показаха най-доброто от себе си. Трябва да сме горди и да се представим на ниво на „Олд Трафорд“. Мисля, че и ние, и те се намираме малко или много в един и същи момент и позиция. Поздравих Тен Хаг, защото той се справя много добре и те са Манчестър Юнайтед. Може да финал, полуфинал, четвъртфинал дори в бъдеще в Шампионска лига, но сега сме в Лига Европа. Днес показахме най-доброто си лице, много силно представяне и от двата отбора“, каза бившият халф на „блаугранас“.

Запитан относно реакцията на Рафиня, който изрази разочарованието си от това, че е сменен, Шави погледна от положителна гледна точка.

„Това е нормално, това е футболът. Трябва да са ядосани по положителен начин. Когато аз бях играч се ядосвах, когато треньорът ме заменяше. Проблемът идва, ако те нямат правилното отношение на терена и Рафиня винаги е на 100%“, коментира още Шави.

Преди реванша между двата състава идния четвъртък, Барселона приема Кадис в Ла Лига, докато Юнайтед са домакини на Лестър в Премиършип.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Янчев: Не деля опонентите на фаворити и аутсайдери
Тодор Янчев: Не деля опонентите на фаворити и аутсайдери
Водолази унищожиха морска мина в Черно море
Водолази унищожиха морска мина в Черно море