НОВИНИ

Барселона и Манчестър Юнайтед спретнаха шоу с четири гола, но интригата остава

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:43, 16.02.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Барселона и Манчестър Юнайтед предложиха истински спектакъл на "Камп Ноу", завършвайки 2:2 в първия двубой помежду си от плейофния кръг на Лига Европа.

По този начин и двата тима оставиха всичко най-интересно за реванша на "Олд Трафорд", който е точно след седмица (23 февруари).

Двубоят в каталунската столица започна много оспорвано, като през първото полувреме и двата тима имаха своите шансове да стигнат до гол, но въпреки това почивката дойде при нулево равенство.

Втората част обаче започна вихрено и още в 50-та минута Маркос Алонсо изведе домакините напред в резултата, засичайки с глава центриране от ъглов удар на Рафиня.

Отговорът на Юнайтед не закъсня и в 53-та минута Фред изведе в отлична позиция Маркъс Рашфорд и с удар от малък ъгъл звездата на "червените дяволи" възстанови паритета на "Камп Ноу".

Само шест минути по-късно гостите стигнаха и до пълен обрат, след като опасно подаване на Рашфорд по земя бе отклонено от Бруно Фернандеш, а впоследствие след рикошет от тялото на Жул Кунде топката влетя в мрежата на "каталунците".

Футболистите на Шави все пак не се предадоха и дочакаха своя миг в 78-та минута, когато Каземиро сбърка при изнасянето, а секунди по-късно подаване на Рафиня се превърна в гол, след като Роберт Левандовски хитро пропусна топката и не остави шансове за реакция на Давид Де Хея.

В оставащото време Барселона можеше да стигне и до победата, но Де Хея отрази удар на Ансу Фати, а Каземиро бе много близо до това да си отбележи автогол, но за негово щастие видя как топката се отклонява от страничния стълб на вратата на Юнайтед.

Ето ги и останлите резултати от плейофния кръг на Лига Европа:

Аякс - Унион Берлин 0:0

Ред Бул Залцбург - Рома 1:0

Шахтьор Донецк - Рен 2:1

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предполагаема хакерска атака е причина за срив на сайтовете на няколко германски летища
Предполагаема хакерска атака е причина за срив на сайтовете на няколко германски летища
БАН представи изложбата "150 години от гибелта на Васил Левски. Места на памет"
БАН представи изложбата "150 години от гибелта на Васил Левски. Места на памет"