НОВИНИ

Тен Хаг: Сър Алекс е Манчестър Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг призна, че се консултира с легендарния шотландец.

Ерик тен Хаг
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 19.10.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг смята, че сър Алекс Фъргюсън "е Манчестър Юнайтед" и вярва, че той ще остане на разположение, за да помогне в опитите на тима да се върне на върха, въпреки че напусна ролята си на посланик на клуба.

Твърди се, че 82-годишният Фъргюсън е постигнал приятелско споразумение да прекрати задълженията си в края на сезона, но подобни решения оказват влияние върху хората около клуба, пише агенция "Ройтерс".

"Разбира се, това има влияние върху нас", каза мениджърът Тен Хаг преди днешното домакинство на тима срещу Брентфорд в осмия кръг на Висшата лига.

"Сър Алекс, разбира се, е Манчестър Юнайтед. Той изгради клуба до мястото, където е сега. Това има отражение върху нас, но от друга страна ние знаем и сър Алекс знае, че той иска да види печеливш Манчестър Юнайтед. Сигурен съм, че той винаги е на разположение за всеки съвет и определено ще имаме нужда от него в краткосрочен план, както правихме през последните две години и половина, откакто съм тук", обясни нидерландският специалист.

Запитан дали разговаря редовно с Алекс Фъргюсън, Ерик тен Хаг отговори:

"Да, от време на време имаме добър контакт, бих казал. Веднъж на половин година се срещам официално с него, но също така, разбира се, неофициално около мачове, също се срещаме", сподели Тен Хаг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хизбула атакува дома на Нетаняху, израелски удари в Газа
Хизбула атакува дома на Нетаняху, израелски удари в Газа