НОВИНИ

Тер-Щеген ще се подложи на операция на колянто

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:58, 18.08.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
тер щеген подложи операция колянто

Стражът на "каталунците" ше претърпи операция на пателарното сухожилие на дясното коляно, обявиха от испанския клуб.

28-годишният германец изпитваше проблеми с колената през целия минал сезон и именно това е наложило интервенцията. Очаква се възстановяването му да продължи около два месеца.

В последния си мач Марк Андре тер Щеген инкасира осем попадения при загубата на неговия тим с 2:8 срещу Байерн Мюнхен на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Новото първенство в Испания стартира на 12 септември, като се очаква стражът да пропусне първите кръгове с участието на Барса.

Германският вратар вероятно ще подпише нов договор с Барселона за още три години. Настоящият контракт на Тер Щеген изтича през лятото на 2022 година.

Той пристигна на "Камп Ноу" от състава на Борусия Мьонхенгладбах през 2014-та година. В първия си сезон при "каталунците" Тер-Щеген водеше битка с Клаудио Браво за титулярното място като германецът играеше в мачовете от Купата на Краля и Шампионската Лига.

Той беше и човекът, който пази на финала през 2015-та година, когато Барселона триумфира в надпреварата след успех с 3:1 над Ювентус.

Освен този трофей, Тер-Щеген може да се похвали с 4 титли на Испания, 4 Купи на Краля, 1 Суперкупа на Испания, 1 Суперкупа на Европа и 1 Светвоно клубно първенство.

За националния отбор на своята родина, вратарят има записани 24 участия като за повечето специалисти той би трябвало да бъде първи избор за Йоаким Льов, а не стражът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матей Казийски с шанс да попадне в Идеалния отбор на Европа за първото десетилетие на XXI век
Матей Казийски с шанс да попадне в Идеалния отбор на Европа за първото десетилетие на XXI век
Жена почина след удар от трамвай на площад "Македония"
Жена почина след удар от трамвай на площад "Македония"