НОВИНИ

Тервел Пулев се срещна с племето масаи в Танзания

тервел пулев срещна племето масаи танзания
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 02.02.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Още
Слушай новината

След победата над намибиеца Викапита Мероро Тервел Пулев използва свободното си време за опознаване на местните обичаи и култура в Танзания. Боксьорът публикува в официалната си Фейсбук страница видео от срещата си с представители на племето масаи.

„Тези хора са ми по-интересни от животинското разнообразие в Африка. Това, че ядат сутрин и вечер, хранят се също и с мляко, и кръв от кравите, които гледат. Живеят в тези малки къщички по 6-7 човека, прозорецът е в центъра на колибката и представлява малка дупчица, през която излиза димът от огъня. Имат по няколко жени и доста деца. Видях сами дечица в просторните поля на Серенгети и Нгоронгоро на видима възраст около 3-4 години да съпровождат стадо с животни“, описва приключението си в Танзания Тервел Пулев.

„На тръгване попитах единия от членовете на племето дали е щастлив да живее там, извън града и относително изолирано. Той отговори без да се замисли, че е щастлив да живее точно там и не желае да бъде в Дар ес Салаам, нито другаде. Те също гледат нас с голяма изненада и учудване, както ние тях“, пише боксьорът.

По-рано, заедно с брат си Кубрат Пулев, Тервел посети боксов клуб за деца в Дар ес Салаам. Как българските боксьори зарадваха малчуганите вижте повече ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно положение в Мианмар
Извънредно положение в Мианмар
Гърция премахва еднократната пластмаса от публичния сектор
Гърция премахва еднократната пластмаса от публичния сектор