НОВИНИ

Терзийски, ПП: Новата коалиция иска да форсира вота, защото чекмеджетата на мафията започват да се изпразват

bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 17.06.2022
Чете се за: 03:40 мин.
У нас
Слушай новината

"Продължаваме промяната" не са организирали протестите пред НС. Това е спонтанен акт на хора, организирани чрез социалните мрежи, които дойдоха да засвидетелстват своята подкрепа към Никола Минчев и да свидетелстват, че тази безпринципна коалиция между партии и корпорации, които се опитват да съборят правителството, е неприемлива за България. Това каза в студиото на "Денят започва" Йордан Терзийски от ПП.

По думите му в България има лидери, които не могат да си представят, че може да има спонтанни протести от млади хора, дошли с децата си, които искат по-добро бъдеще за България и на които не им се плаща, и не идват с автобуси.

"Ако това ново мнозинство продължи да потъпква демокрацията, хората увериха, че няма да спрат дотук и ще продължават да се борят за бъдещето на децата си в България", каза той.

Терзийски заяви още, че Никола Минчев е един от най-успешните председатели на НС и няма нищо принципно в неговото отстраняване.

От опозицията винаги са казвали, че е диалогичен председател. Ако е направил някакво нарушение на правилото е единствено, защото е позволявал на опозицията да говори, да изнасилва правилника чрез абсурдни процедури, които те употребяват и превишават лимита си за говорене, каза терзийски.

Заяви обаче, че все още не е обсъждано дали Никола Мичев ще бъде предложен отново за председател на НС.

"Предстои да се проведат разговори, но е очевидно, че новата коалиция има свой дневен ред и ще се опитат да наложат свой председател. За това има срокове, но новата коалиция между ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" искат това толкова рано да се случи - може би, защото не искат немските митничари да влязат на "Капитан Андреево" и да излязат всички схеми, които са там.

Председателят на НС води дневния ред като част от него е вотът на недоверие към правителството и тук целта е да се форсира този вот, което да дестабилизира страната, защото имайте предвид, че чекмеджетата на мафията започват да се изпразват или поне са на 7/8 празни", каза Терзийски.

Заяви, че ПП са прекъснали най-важното - потокът на пари, а с КПКОНПИ се опитват да махнат чадъра, който стои над тях.

За обвиненията, че "пазаруват" депутати от ИТН, Терзийски каза:

"Ние предлагаме политики, ясно поставени на масата, предлагаме да възстановим държавността, да продължим борбата с корупцията и всички реформи. Който застане зад тази кауза, е добре дошъл. Не става въпрос за предателство, за партийна принадлежност, а става въпрос за България". Отрече да предлагат постове.

Каза още, че не са водени разговори Радостин Василев да бъде запазен като министър на спорта.

"Нито се правят договорки, нито се правят пазарлъци, нито се купуват депутати", увери той.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Явор Божанков, БСП: Протестите ни вдъхнаха надежда
Явор Божанков, БСП: Протестите ни вдъхнаха надежда
Настимир Ананиев: Имам притеснения, че новото мнозинство ще наложи популистки политики и ще затрудни бюджета
Настимир Ананиев: Имам притеснения, че новото мнозинство ще наложи популистки политики и ще затрудни бюджета