НОВИНИ

Тежка вечер за Аржентина и Бразилия в световните квалификации по футбол

В другите мачове от зона КОНМЕБОЛ Боливия спечели за първи път като гост от 67 мача насам, Еквадор се наложи с минималното 1:0 срещу Перу, а Венецуела и Уругвай не си вкараха гол.

Национален отбор на Бразилия по футбол
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:54, 11.09.2024
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният шампион Аржентина допусна загуба с 1:2 при гостуването си на Колумбия в среща от квалификациите в зона КОНМЕБОЛ за Мондиала в САЩ, Мексико и Канада през 2026 година.

В Баранкия домакините поведоха в 25-ата минута с първата си опасна атака. След късо разиграване от корнер Хамес Родригес центрира меко във вратарското поле и за снажния централен защитник Йерсон Москера не бе никакъв проблем да реализра от около два метра с глава.

Настоящите световни шампиони отговориха веднага след началото на второто полувреме. В 48-мата минута Николас Гонсалес получи топката на около 30 метра от вратата на Колумбия с един защитник пред себе си. Той успя да го преодолее и с техничен удар покрай вратаря Камило Варгас да изравни.

Радостта на гостите обаче бе кратка, тъй като само десетина минути след това Колумбия получи дузпа, която Хамес Родригес с безпощадно изпълнение превърна в гол за 2:1.

В края на мача Хеферсон Лерма можеше да направи успеха на домакините дори по-изразителен но пропусна от чиста позиция.

Въпреки поражението Аржентина остава начело в квалификационната група с 18 точки от осем мача. Колумбия е на второ място с 16 точки.

Провал обаче претърпя и другият гранд на южноамериканския футбол Бразилия. Петкратните световни шампиони отстъпиха с 0:1 при визитата си на Парагвай и опасността тимът да не се класира за световно първенство за пръв път в историята си започва да надвисва все повече и повече.

В Асунсион единственото попадение реализира защитникът на Интер Маями Диего Гомес, който бе точен в 20-ата минута. Гостите така и не успяха да се отърсят от шока и с едва три точни удара за целия мач не успяха да преодолеят брилятния в този мач вратар на Парагвай Роберто Фернандес.

Поражението, което е четвърто за бразилците в последните им пет мача, ги остави на пето място в групата с 10 точки. Парагвай е на седма позиция с 9 точки, колкото има и осмият Боливия. За световното първенство се класират първите шест отбора от групата, а седмият играе интерконтинентален бараж.

В другите мачове, играни тази нощ в зона КОНМЕБОЛ, Боливия спечели с 2:1 при визитата си на Чили. По този начин боливийците постигнаха победа на чужда земя в квалификационен мач за пръв път в последните си 67 мача. Последният успех далеч от дома бе през 1993 година срещу Венецуела.

Решителният гол за Боливия реализира Мигелито в самия край на първото полувреме. Преди това Кармело Алгаранас даде преднина на "зелените" в 13-ата минута, а в 39-тата Едуардо Варгас изравни за домакините от Чили.

Чилийците са на предпоследното девето място в групата с едва 5 точки.

В останалите два мача Венецуела и Уругвай завършиха 0:0, докато Еквадор победи с 1:0 Перу с гол на Енер Валенсия в 54-тата минута. Уругвай е на трето място с 15 точки, пред Еквадор с 11. Венецуела е на шеста позиция с 10 точки, докато Перу е в дъното със скромните 3 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тейлър Суифт подкрепи Камала Харис след дебата
Тейлър Суифт подкрепи Камала Харис след дебата