НОВИНИ

Тежко остава състоянието на двете жени, които бяха затиснати в автомобила си край Девня

bnt avatar logo
от БНТ
22:55, 27.04.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Тежко остава състоянието на двете жени, които бяха затиснати в автомобила си от срутила се бетонна плоча от предпазната естакада на пътя Суворово - Девня. Те са в реанимацията на варненската болница "Света Анна". Пострадалите са в медикаментозна кома, на изкуствено дишане.

Съборена подпорна колона затисна две жени в автомобила им край Девня (СНИМКИ)

И на двете пострадали жени са направени ортопедични операции, а на по-младата и коремна, тъй като тя има увреждане и на вътрешните органи.

"За съжаление, състоянието е тежко. За едната жена, по-възрастната, има реална опасност за живота. Другата се надявам, че е без опасност след тежката пътнотранспортна злополука", заяви д-р Валентин Власаков, началник на интензивното отделение в МБАЛ "Св. Анна" във Варна.

След инцидента десетки хора се отзоваха на призива да дарят кръв за пострадалите жени.

Пътят Суворово - Девня остава затворен, докато не излязат резултатите от обследването на предпазната естакада и не се установи дали съоръжението е безопасно.

"Започнахме обследване на устойчивостта на цялото съоръжение, а не само на разрушеното поле. През това време извършваме необходимите ремонти, за да гарантираме безопасността и надеждността на съоръжението", допълни Пламен Борисов, директор в "Солвей соди", Девня.

Според разпоредбите всяко превозно средство с товар над 4 метра трябва да има разрешително за движение по републиканските пътища.

"Като същата тази наредба въвежда и изискване при височина на превозното средство с товара над 4 метра и 70 сантиметра, освен разрешително, превозното средство да бъде съпровождано и от друг автомобил", каза още главен комисар Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция" - Варна.

Височината на естакадата е над 5 метра, което означава, че височината на камиона и товара му са били над 4 метра и 70 сантиметра. Защо е нямало съпровождаща кола и каква височина на товара е вписана в разрешителното за превоз - тепърва ще кажат разследващите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вратарска грешка отдалечи Интер от титлата след загуба в Болоня
Вратарска грешка отдалечи Интер от титлата след загуба в Болоня
Камило Плачи и Тодор Алексиев оцениха високо стореното от Хебър
Камило Плачи и Тодор Алексиев оцениха високо стореното от Хебър