НОВИНИ

Тихомир Иванов тренира със създател на шампиони

тихомир иванов тренира създател шампиони
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 18.11.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов разкри, че вече тренира в Атина под ръководството на новия си треньор Георги Помашки.

Помашки е светило в хоризонталните скокове и от години работи в Гърция. През лятото, изявеният ни атлет от 80-те, изведе своя възпитаник Милтиадис Тентоглу до олимпийската титла в скока на дължина в Токио. Под ръководството на Помашки, Тентоглу стана европейски шампион през 2018 г. и два пъти стана първенец на Стария континент в зала през 2019 г. и 2021 г.

Ето какво сподели Тихомир Иванов в социалните мрежи:

""Вече два месеца тренирам и живея в гръцката столица Атина под ръководството на новия си треньор Георги Помашки. Решението, което взех след приключването на летния сезон, не беше лесно, напускайки България, моето семейство и всички близки в преследване на мечтата за големия скок, този, който ще ме направи щастлив и доволен от себе си. Благодаря на всички вас, които ме подкрепихте в тази следваща стъпка - аз не отворих нова страница, аз започнах нова книга. Благодаря на БФЛА, СКЛА Берое (Стара Загора) и Редбул за доверието", написа Иванов във Фейсбук.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отказа по-лека мярка за задържания за палежа на "Купола" в Благоевград
Съдът отказа по-лека мярка за задържания за палежа на "Купола" в Благоевград
Зверев срещу Джокович на полуфиналите в Торино
Зверев срещу Джокович на полуфиналите в Торино