НОВИНИ

ТИР се вряза в къща в монтанското село Доктор Йосифово

Местните хора искат ограничение на тежкотоварния трафик

тир вряза къща монтанското село доктор йосифово
bnt avatar logo
от БНТ
16:34, 06.06.2022 (обновена)
5115
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

ТИР се вряза в къща в монтанското село Доктор Йосифово.

Инцидентът е станал днес около 10.00 ч., при входа на селото, в посока Видин. До сблъсъка се стигнало след като шофьорът внезапно изгубил контрол над камиона, излязъл от пътя и се забил в частния имот на 90-годишния Константин. За щастие, няма жертви.

"Стоя си в хола, гръмна, мислех, че пада гръм отгоре. Погледнах през прозореца, не се вижда градината, вижда се ТИР. Това е третокласен път, какво търсят тировете по него. Дадоха повече от 2 млн. да го направят за автомобили с тегло до 12 т, пуснаха 40- 50-тонни. Докога? Разрушиха го за година и половина. Не се живее въобще", казва Константин Коцев.

При сблъсъка собственикът на имота е бил в другата част на къщата. А според очевидци турският шофьор е излязъл сам от кабината, но е транспортиран в Многопрофилната болница в Монтана за преглед.

Третокласният път през селата Студено буче, Доктор Йосифово и Славотин е изключително натоварен. През годините местните хора са подавали многократно сигнали и подписки, но резултат няма.

"Това е вече ежедневие, въпреки нашите усилия с колегите от съседните села, подписки, стачки, ефектът е нулев. Тировете са постоянно, откакто стана катастрофата поне над 100-200 тира са минали, въпреки че би трябвало да е ограничено движението", обясни Огнян Митов - кмет на с. Доктор Йосифово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джеймс Милнър подписа нов договор с Ливърпул
Джеймс Милнър подписа нов договор с Ливърпул
Сребърни медали и място в топ 20 на Европа за женския ни национален отбор по ръгби 7
Сребърни медали и място в топ 20 на Европа за женския ни национален отбор по ръгби 7