НОВИНИ

Тити Папазов призна, че е дал заем за заплатите в Левски

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:04, 26.08.2020
Чете се за: 01:33 мин.
Български футбол
тити папазов призна дал заем заплатите левски

"На 3 август тази година лично от моята фирма дадох заем, защото смятам, че така беше правилно към момента.". обяви члена на Надзорния Съвет на "синия" клуб.

На днешната пресконференция също стана ясно, че в най-скоро време Тити ще получи 31% от акциите в клуба, което ще го направи един от собствениците в ПФК Левски.

"На 3 август тази година лично от моята фирма дадох заем, защото смятам, че така беше правилно към момента. Една седмица преди първенството момчетата бяха получили за последен път своето възнаграждение в месец февруари. След огромния жест, който Наско Сираков направи към мен на 5 юли, когато се прибрах вкъщи жена ми само ме помоли, всичките милиони, които съм дал за баскетбол, помоли поне във футбола да не се случва. Защото там параметрите са други. Но понеже трябва да сме прозрачни, трябваше на цяла България да обясним, че съм дал заем", започна емоционалният баскетболен треньор.

Той също така допълни, че това не е първият случай, в който той помага на Левски финансово.

""28 март 2014 година дадох на г-н Батков 186 хиляди лева, за да бъде спасен лиценза на Левски. На 17 май 2014 съм в офиса на г-н Батков и се обажда Елин Топузаков, тогава треньор на тима. На отбора предстои пътуване до Ловеч за последния мач от сезона. Отборът отказва да замине, смятайки, че това му е последният шанс по някакъв начин да притисне ръководството. Тогава в стаята на администратора събрах Валери Божинов, Веско Минев, Станислав Ангелов и Елин Топузаков и им гарантирах, че те до сряда ще получат своите възнаграждения. Сумата пак беше около 200 хиляди лева и заложих мои акции от партньорство с Румен Чандъров".

Накрая той нападна членовете на Националния клуб на привържениците на Левски, Степан Хиндилян и Любомир Костадинов-Младежа, които в изминалите седмици задаваха множество въпроси към Папазов и изпълнителния директор Павел Колев.

"Не ви ли прави впечатление, че такива въпроси не са задавани в последните 10 години? Защо не са задавани, трябва да си обясните. Защото са били доволни от предишните собственици. Сигурно пак може да си обясните защо са били доволни. Само че ние сме в състояние, в което всеки един лев се цеди. Не си позволяваме да направим нито един разход. Затова нека да бъдем коректни, защото ако някой участваше в управлението, тогава Тити щеше да е герой, че е дал 200 хиляди лева. Благодаря им много, че трябваше да бъда прозрачен, да ми създадат напрежение вкъщи и да ми развалят отношения с много близък мой приятел, който ми е дал парите по друг повод, месец по-рано. Сега излиза, че съм го излъгал, а аз наистина съм взел парите са бизнес начинание, купуване на имот, и то ще се види в най-кратки срокове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест и антипротест при старта на новата метролиния
Протест и антипротест при старта на новата метролиния
Правителството одобри промени в Семейния кодекс
Правителството одобри промени в Семейния кодекс