НОВИНИ

Титлата във Франция ще се реши в последния кръг

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:50, 17.05.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
титлата франция реши последния кръг
Слушай новината

Драмата в шампионатът във френската Лига 1 ще продължи до самия финал, след като Лил завърши наравно 0:0 срещу Сент Етиен, а в същото време ПСЖ и Монако спечелиха своите мачове.

Така, кръг преди края, "песовете" водят с 80 точки, парижани са само с един пункт по-малко, а Монако също имат своите, макар и минимални, шансове, като играчите на Нико Ковач ще влязат в поредния кръг с актив от 77 точки.

Водачът в класирането Лил направи 0:0 у дома срещу Сент Етиен и позволи на ПСЖ да се доближи само на точка до тях. Това стана факт, след като Неймар и компания удариха с 4:0 у дома Реймс.

Същевременно Монако спечели с 2:1 у дома срещу Рен, доближавайки се на 3 точки от първото място. Монегаските са въвлечени и в ожесточената битка за 3-то място, даващо право на участие в Шампионската Лига, като имат само една точка аванс пред Лион.

Решаващият кръг е следващата неделя, като тогава Лил ще гостува на Анже, а ПСЖ на Брест. Монако пък има визита на борещия се за място в Лига Европа Ланс, докато Лион ще приеме Ница.

Според регламента на Лига 1, при равен брой точки между два отбора, то този с по-добра голова разлика ще завърши по-напред в крайното класиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за силен вятър във вторник
Код жълто за силен вятър във вторник
Васил Божиков спечели трета титла на Словакия
Васил Божиков спечели трета титла на Словакия