НОВИНИ

Тийм надви шампиона Циципас на старта на финалите на ATP

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:57, 15.11.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Тенис
тийм надви шампиона циципас старта финалите atp

Австриецът, който наскоро бе избран и за спортист номер 1 за годината в своята страна ,спечели след 7:6 (4), 4:6 , 6:3 и по този начин започна победоносно участието си в последния за сезона турнир от ATP.

Съвсем очаквано и двамата разчитаха на своя първи сервис в откриващите минути. Въпреки това, Тийм имаше леки затруднения в хода на първия сет, като му се наложи да отразява три брейкбола.

В край на сметка се стигна до тайбрек, където гъркът потегли силно, взимайки аванс от 4-1 точки. Циципас имаше аванс и при 5-3, но оттук нататък Тийм изцяло пое контрола върху събитията и след четири поредни точки, стигна до успеха в първия сет.

Вторият обаче започна отново трудно за световния номер 3, който допусна да изостане с 15:40 още при първия си сервис гейм. Този път Стефанос се възползва от възможността и след чудесен минаващ удар от форхенд реализира първи пробив в двубоя.

Гъркът продължи да сервира много солидно в следващите минути и не само затвърди пробива, но и скоро след това затвори втория сет след 6:4 в своя полза.

Тийм обаче отговори подобаващо и в началото на решителната част още при първия си брейкбол взе подаването на Циципас и набързо отвори разлика от 3:0 гейма.

Гъркът беше най-близо до връщането на пробива в петата част, която беше маратонска, но все пак Доминатора съумя да задържи аванса си.

До края австриецът нямаше проблеми в своите сервис геймове и след 6:3 гейма и 2 часа и 18 минути на корта, потегли успешно при петото си поредно участие в "О2 Арена".

Другият двубой от тази група ще противопостави световния номер 2 Рафаел Надал и абсолютния дебютант е турнира Андрей Рубльов, който е най-титулувания играч през този сезон с 5 трофея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млади специалисти и студенти по медицина ще помагат в болницата в Свищов
Млади специалисти и студенти по медицина ще помагат в болницата в Свищов
Отварят за движение южното платно на бул. "Тодор Каблешков"
Отварят за движение южното платно на бул. "Тодор Каблешков"