НОВИНИ

Тодор Радев, журналист в Пекин: От днес се вдига блокадата на Ухан

bnt avatar logo
от БНТ
07:27, 08.04.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света

От днес се вдига блокадата на Ухан. От града вече може да се излиза, заяви за Сутрешния блок на БНТ Тодор Радев, журналист в Пекин от Радио Китай за чужбина.

Вече има единични случаи на зараза с коронавирус. Намаляват и хората в критично състояние. Почти всички предпазни мерки продължават. Основните притеснения са внасянето на заразата от чужбина. За да се справи с този проблем, Китай затвори границите си с чужбина.

Другият проблем е с носителите на вируса, които не проявят симптоми. Броят им към момента е близо 1100 души. Все още не ясно как Китай ще действа при тези случаи. За хората от Китай всички продължават да носят маски, това се счита за ключово за ограничане на епидемията.

Китайското производство вече се нормализира. Фабриките отварят, почти всички магазини в големите градове са отворени. Основният проблем остава външната търговия.

В Пекин ежедневието все още не се е върнало в нормалния ритъм. Училищата продължават да са онлайн. Много компании също работят по Интернет.

За момента няма измислена ваксина. 9 екипа работят по разработката на ваксина. 108 доброволци в Ухан са се подложили на предложената ваксина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 новооткрити случаи на коронавирус, общо заболелите са 581
16 новооткрити случаи на коронавирус, общо заболелите са 581
Супер Луна над Европа
Супер Луна над Европа