НОВИНИ

Тодор Янчев: Левски си е Левски, каквито и проблеми да има

Тодор Янчев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
11:10, 12.05.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Всички противници, които ще срещнем от тук нататък имат своите спортно-технически качества и достойнства. В първия ни мач ще се изправим срещу Левски, който е достатъчно класен отбор. Това каза старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев на брифинг преди двубоя със "сините" от плейофите от Първа Лига, който ще се играе на 14 май от 20:00 часа на стадион „Витоша“ в Бистрица.

"Левски са си Левски, каквито и проблеми да имат, в каквото и състояние да се намират, винаги имат своите моменти на слава, имат голяма фенска маса зад тях - публиката винаги е зад тях и им дава криле, няма какво да говоря за Левски", сподели още специалистът.

"Във футбола няма вчера, има днес и предстоящият мач. Гледаме на дневен ред какво е. Контузени нямаме, освен трайно отсъстващите Джонатан Перейра, Жека и Бидунга", каза още Тодор Янчев.

Той говори и за класирането на неговия тим на финала за Купата на България.

„След класирането на финала, аз видях един товар да пада от плещите на играчите, защото този мач беше много важен. Вече знаем и съперника ни. Няма смисъл да коментирам класата на Лудогорец. От първия си ден на работа бях сигурен, че ще сме на финал и се надявам да вдигнем Купата. Това е и голямата ни цел, но паралелно с това върви и първенството, гоним си третото място", коментира Янчев.

Заедно с него на брифинга присъства и една от звездите на тима - Радослав Кирилов.

"Ще направим всичко да спечелим купата. Първо обаче мислим за мача с Левски. Не трябва да има приоритети, имаме два пътя, гоним максимално добро представяне и за купата, и за първенството. Нека си свършим работата срещу Левски. Те са отбор, който няма дълга скамейка, но има много качествени състезатели. Имат и инерция от Станимир Стоилов. Ще бъде много труден мач. Хвърлихме доста усилия срещу Локомотив, но мисля, че ще сме максимално подготвени за мача. Аз съм добре, нямам физически проблеми, надявам се всички да сме здрави", обяви националът на България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна съобщи за значителен напредък на своите части в Бахмут
Украйна съобщи за значителен напредък на своите части в Бахмут
Ръст на средната работна заплата с над 17% за една година отчита НСИ
Ръст на средната работна заплата с над 17% за една година отчита НСИ