НОВИНИ

Тодор Янчев: Пожелавам си в сряда да спечелим първа купа

тодор янчев пожелавам сряда спечелим първа купа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:33, 19.05.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-важният мач е предстоящият. Това заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев пред медиите преди отпътуването на „червените“ за Варна. Тимът гостува на Черно море утре, 20 май, от 17:30 часа в двубой от 32-ия кръг на Първа лига.

„Що се касае както за предстоящия мач, така и за останалите в първенството, нашата нагласа е винаги за победа. Както за нас, така и за нашите опоненти, са много важни мачовете до края на първенството. Имаме наказан човек в лицето на нашия централен нападател Алекс Колев. Стив Фуртадо също не пътува заради болежки. Имаме нашите си футболни проблеми“, коментира Янчев.

„Спокойствието е най-важно, с колегите ми се стараем да даваме спокойствие и увереност в отбора. Ако ние сме притеснени, това се пренася, много е важно нашето държание, нашата нагласа. Искаме да вземем победа, която ще ни даде спокойствие за третото място. Няма какво да пестим. Във футбола всичко става. Най-важният мач е предстоящият“, обясни още наставникът.

„Винаги една победа дава самочувствие. Финалите са коренно различни мачове. Нагласата е коренно различна от всички обикновени мачове в първенството. Не могат да се правят съпоставки. На един финал не е нужно и голяма мотивация, защото това е финал. Имаме скаутско звено, има хора, които денонощно работят по селекцията, така че тя е един процес, който през цялото време, въпреки че не се вижда на терена, нашето скаутско звено работи всеки ден“, сподели още Янчев.

Запитан относно това какво си пожелава за рождения ден, който е днес (19 май), Тодор Янчев отговори: „В личен план си пожелавам да съм жив и здрав, а в професионален в сряда да спечелим първа купа“, завърши наставникът на „армейците“, които идната сряда, 24 май, играят с Лудогорец на финала в турнира за Купата на България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Божинов: Дано Интер, Рома и Фиорентина донесат купите в Италия
Валери Божинов: Дано Интер, Рома и Фиорентина донесат купите в Италия
Показаха бебета леопарди във варненския зоопарк
Показаха бебета леопарди във варненския зоопарк