НОВИНИ

Томас Бах изпрати поздравителен адрес до НСА по повод 80-годишнината на академията

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:39, 02.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
томас бах изпрати поздравителен адрес нса повод годишнината академията
Снимка:
Слушай новината

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изпрати поздравителен адрес до Национална спортна академия (НСА) "Васил Левски" по повод 80-годишнината на академията.

68-годишният германец, който е доктор хонорис кауза на НСА, изтъкна приноса на академията за българската спортна традиция, както и за олимпийското движение.

"В качеството ми на почетен доктор на НСА, считам за своя лична чест да изразя уважението си към нашата Академия на тази годишнина, значима за българския спорт. В продължение на 80 години Академията изпълнява основна роля за развитието на спорта и неговите ценности в българското общество. Множеството олимпийски шампиони и спортисти, които наричат Академията своя Алма Матер, са най-силното доказателство за вашия принос както към българската спортна традиция, така и към олимпийското движение", се казва в изявлението на президента на МОК.

Бах добави още, че НСА е стожерът на олимпийската общност у нас, който разпространява олимпийските дух и ценности сред младото поколение.

"Заедно с Българския олимпийски комитет, Академията е стожер на Олимпийската общност в България, разпространявайки олимпийския дух в обществото и вдъхновявайки младото поколение с олимпийски ценности, които всички ние споделяме. С тази своя роля вие популяризирате и нашата споделена мисия - да превърнем света в по-добро място чрез спорта", подчертава в писмото си Томас Бах.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Внезапно почина прочутият треньор по вдигане на тежести Илиан Илиев
Внезапно почина прочутият треньор по вдигане на тежести Илиан Илиев
Радев: България устоява на безпрецедентния миграционен натиск
Радев: България устоява на безпрецедентния миграционен натиск