НОВИНИ

Томас Бах изпрати поздравителен адрес до НСА по повод 80-годишнината на академията

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:39, 02.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
томас бах изпрати поздравителен адрес нса повод годишнината академията
Слушай новината

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изпрати поздравителен адрес до Национална спортна академия (НСА) "Васил Левски" по повод 80-годишнината на академията.

68-годишният германец, който е доктор хонорис кауза на НСА, изтъкна приноса на академията за българската спортна традиция, както и за олимпийското движение.

"В качеството ми на почетен доктор на НСА, считам за своя лична чест да изразя уважението си към нашата Академия на тази годишнина, значима за българския спорт. В продължение на 80 години Академията изпълнява основна роля за развитието на спорта и неговите ценности в българското общество. Множеството олимпийски шампиони и спортисти, които наричат Академията своя Алма Матер, са най-силното доказателство за вашия принос както към българската спортна традиция, така и към олимпийското движение", се казва в изявлението на президента на МОК.

Бах добави още, че НСА е стожерът на олимпийската общност у нас, който разпространява олимпийските дух и ценности сред младото поколение.

"Заедно с Българския олимпийски комитет, Академията е стожер на Олимпийската общност в България, разпространявайки олимпийския дух в обществото и вдъхновявайки младото поколение с олимпийски ценности, които всички ние споделяме. С тази своя роля вие популяризирате и нашата споделена мисия - да превърнем света в по-добро място чрез спорта", подчертава в писмото си Томас Бах.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Внезапно почина прочутият треньор по вдигане на тежести Илиан Илиев
Внезапно почина прочутият треньор по вдигане на тежести Илиан Илиев
Радев: България устоява на безпрецедентния миграционен натиск
Радев: България устоява на безпрецедентния миграционен натиск