НОВИНИ

Томас Тухел и Хари Кейн очакват труден двубой срещу Манчестър Юнайтед

Томас Тухел
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:11, 19.09.2023
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел увери, че неговият отбор няма да подцени Манчестър Юнайтед въпреки настоящите трудности на "червените дяволи".

Баварците ще приемат отбора на Ерик тен Хаг на "Алианц Арена" в сряда вечер, мач, който е повторение на финала на Шампионската лига от 1999 г.

"Байерн Мюнхен срещу Манчестър Юнайтед е голям мач. Два големи европейски клуба играят един срещу друг в Шампионската лига. Ние сме горди, че сме част от него и искаме да играем нашата роля, така че феновете да могат да се насладят“, каза бившият старши треньор на Челси на пресконференцията си преди мача.

Наставникът отличи потенциала, с който английският клуб разполага, въпреки слабите резултати.

„Винаги има много шум около Манчестър Юнайтед. Много експерти в Обединеното кралство са от Манчестър Юнайтед. Имате наследство от Алекс Фъргюсън, което създава очаквания около клуба. Всички ние, аз в Байерн и колегата ми в Манчестър Юнайтед, искаме да постигнем едни и същи неща. Доста обичайно е в Манчестър Юнайтед малките неща да стават малко по-големи или говоренето е малко по-шумно. Манчестър Юнайтед е много класен отбор, макар че резултатите не са това, което се очаква, но те имат играчи с качества и няма начин да ги подценим", каза Тухел.

Неговият възпитаник Хари Кейн заяви, че причината да подпише с Байерн Мюнхен е да спечели Шампионската лига.

"Имаше причина Байерн да ме вземе и тя е, че всички в клуба искат да спечелят Шампионската лига. Ще направя всичко необходимо, за да се случи това. Отбор като Байерн, който е спечелил 11 поредни титли, е изграден за успехи. Нашата цел е да продължим серията си в първенството и да бъдем успешни в останали надпревари. Шампионската лига е най-важната от тях, а фактът, че този сезон финалът е на "Уембли", прави това издание на турнира още по-специално. Не мисля все още за финала, защото първата ни задача е да преодолеем групата", обясни Кейн на пресконференцията преди срещата.

Капитанът на националния отбор на Англия, който вече вкара четири гола за Байерн, даде добра оценка на представянето си до момента, но подчерта, че може да се представя и по-добре. Той добави, че очаква много труден мач срещу Манчестър Юнайтед, който ще търси начин да се реваншира след двете последователни загуби във Висшата лига от Арсенал и Брайтън. Кейн призна, че "червените дяволи" са имали интерес към него през лятото, но е искал трансфер единствено в Байерн.

Срещу Манчестър Юнайтед старши треньорът на Байерн ще може да разчита на крилото Кингсли Коман, който е възстановен от контузия. Плеймейкърът Джамал Мусиала пък вече е готов да започне като титуляр, след като доскоро бе в лазарета, но Тухел призна, че още не е решил как точно да го използва. Под въпрос за мача е опорният халф Йошуа Кимих, който е с лека контузия от срещата с Байер Леверкузен през уикенда. Новото попълнение в тима Рафаел Герейро тренира със съотборниците си, но още не е готов за игра.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рибари в Тюленово и друг път са намирали паднали дронове в морето
Рибари в Тюленово и друг път са намирали паднали дронове в морето
Оставиха в ареста младежите, участвали в грабеж и гонка с полицията
Оставиха в ареста младежите, участвали в грабеж и гонка с полицията