НОВИНИ

Томас Тухел: Отличен резултат срещу силен отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:10, 08.04.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Футбол
томас тухел отличен резултат силен отбор

Мениджърът на Челси Томас Тухел напълно очаквано остана доволен от успеха на неговия тим срещу Порто с 2:0 като гост в първия двубой между двата тима от 1/4 финалите на Шампионската Лига.

"Сините" трябваше бързо да превъзмогнат поражението с 2:5 от Уест Бромич Албиън във Висшата Лига в събота и да потърсят положителен резултат в първата среща с "драконите".

За тяхно щастие, голове на Мейсън Маунт и Бен Чилуел осигуриха на лондончани комфортен аванс преди реванша след седмица

"Имахме тежка загуба (2:5 от Уест Бромич у дома - бел. ред.) и поехме отговорността за нея, включително аз. Беше важно да покажем реакция след тази загуба, да спечелим и да запазим суха мрежа. Резултатът е отличен. Това беше един тежък мач срещу силния отбор на Порто."

Те имат много добри индивидуални качества и е трудно да се играе срещу тях. В много моменти от мача страдахме. Приехме това, защото знаем, че на четвъртфинал обстоятелствата са различни. Някои моменти бяха добри, в други страдахме, но показахме дух и резултатът е отличен, но това е само първото полувреме", коментира Тухел след двубоя.

Вторият двубой е следващия вторник, 13 април, и отново ще бъде на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в испанския град Севиля заради рестриктивните мерки за пътуване, наложени от Англия и Португалия във връзка с пандемията от COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втората група български щангисти от Европейското в Москва се завръщат в София днес
Втората група български щангисти от Европейското в Москва се завръщат в София днес
Турция обвини ЕС за скандала с липсващия стол за Фон дер Лайен
Турция обвини ЕС за скандала с липсващия стол за Фон дер Лайен