НОВИНИ

Томас Тухел: Съкрушен съм от раздялата с Челси

Томас Тухел
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:14, 12.09.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Томас Тухел заяви, че е „съкрушен“ след уволнението от мениджърския пост в Челси. Германецът бе освободен от поста миналата седмица след 19 месеца начело на „сините“, като за периода той изведе отбора до трофеите в Шампионската лига, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа.

Лондонският клуб е шести в таблицата на Висшата лига след първите шест кръга, на пет точки от лидера Арсенал, като чашата за ръководството преля след поражението от Динамо Загреб с 0:1 в Шампионската лига миналия вторник.

Томас Тухел изрази разочарованието си от уволнението в социалните мрежи, като благодари на Челси и привържениците на клуба за подкрепата.

„Това е едно от най-трудните изявления, които някога съм писал. И е едно, което се надявах да не пиша дълги години. Съкрушен съм, че престоят ми начело на Челси приключи. Това е клуб, в който се чувствах като у дома си, както професионално, така и лично. Благодаря от цялото си сърце на целия щаб, играчите и феновете за това, че ме приветствахте топло от самото начало. Гордостта и щастието, които почувствах при извеждането на тима до спечелването на Шампионска лига и Световното клубно първенство, ще останат с мен завинаги. За мен беше чест да бъда част от историята на този клуб и спомените от последните 19 месеца винаги ще имат специално място в сърцето ми“, написа той в Туитър.

Тухел бе заменен на треньорския пост от Греъм Потър, който подписа петгодишен контракт миналия четвъртък, преминавайки на „Стамфорд Бридж“ от Брайтън.

Английският мениджър написа отворено писмо до феновете на „чайките“, в което обясни, че е трябвало „да грабне тази нова възможност“.

„Осъзнавам, че за някои такава внезапна промяна във футбола е трудна за приемане. Може би няма да мога да убедя всички да ми простите за напускането, но поне бих искал да използвам възможността да ви благодаря. Надявам се, че ще разберете, че на този етап от кариерата ми, трябваше да грабна тази нова възможност“, сподели той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешният министър: Има данни за незаконна сеч в Карловско
Вътрешният министър: Има данни за незаконна сеч в Карловско
Над 30 български борци ще стартират на Световното първенство за ветерани
Над 30 български борци ще стартират на Световното първенство за ветерани