НОВИНИ

Томас Тухел: Ситуацията е такава, че може да мислим единствено за следващия мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:14, 03.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
томас тухел ситуацията такава мислим единствено следващия мач
Снимка: БТА
Слушай новината

Новият старши треньор на Байерн Мюнхен Томас Тухел даде пресконференция преди утрешния четвъртфинал от турнира за Купата на Германия, в който неговият тим се изправя срещу Фрайбург.

Германският специалист, който дебютира начело на своя нов тим миналата събота с победа с 4:2 срещу Борусия Дортмунд в "Дер Класикер", обясни, че в момента "баварците" се намират в ситуация, която ги задължава да мислят единствено за следващия мач.

Тухел, който започна този сезон начело на Челси, но бе уволнен още миналия септември допълни, че всеки един от неговите футболисти трябва да се отплати за полученото доверие.

"Ситуацията е такава, че ни позволява да мислим само за следващия мач. Ако изникне някаква ситуация, която да ни накара да променим нещо, то ще бъде единствено по предписание на медицинския екип", започна Томас Тухел.

"На когото и да възложа доверието си, то трябва да се отплати. Утре трябва да видя възможно най-доброто представяне. Победата е идеалната подготовка за следващия мач", сподели още бившият наставник на Майнц 05, Борусия Дортмунд, ПСЖ и Челси.

Байерн Мюнхен посреща Фрайбург в четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на Германия в сряда вечер (4 април) от 21.45 часа българско време. "Баварците" преследват своя първи трофей в надпреварата от 2020-а година насам, докато Фрайбург се стреми към своя втори пореден финал, след като през миналия май те загубиха спора за трофея с дузпи от състава на РБ Лайпциг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Ще имате представители в 49-ото НС, които ще налагат контрол
Слави Трифонов: Ще имате представители в 49-ото НС, които ще налагат контрол
Мартин Чой се завръща на "24 часа на Льо Ман" с нов отбор и нови съотборници
Мартин Чой се завръща на "24 часа на Льо Ман" с нов отбор и нови съотборници