НОВИНИ

Томас Тухел: Заслужен успех, но не съм доволен на 100%

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:07, 21.09.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
томас тухел заслужен успех съм доволен 100
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел остана доволен от победата на неговия тим с 4:3 срещу Манчестър Юнайтед на старта на груповата фаза в Шампионската лига.

В сряда вечер на "Алианц Арена" двата именити отбора предложиха истинско зрелище за публиката, като след последния съдийски сигнал Тухел бе категоричен, че успехът за "баварците" е бил заслужен.

"Постигнахме заслужен успех. Всяка победа в Шампионската лига е ценна. Този резултат е важен за самочувствието ни, но имаме още много работа. Получи се малко парадоксално, защото играхме по-добре след почивката, но като резултат загубихме второто полувреме, а спечелихме първото", сподели германският специалист.

Бившият наставник на Борусия Дортмунд, ПСЖ и Челси коментира още и началните минути на срещата с "червените дяволи", признавайки, че неговият тим е имал и доза късмет да не получи гол.

"Във всеки мач създаваме достатъчно положения, но в първите минути на този двубой бяхме твърде предпазливи и имахме късмет, че не допуснахме гол. След това вкарахме два пъти и това ни помогна да добием увереност и играта ни тръгна. Не съм на 100% доволен, но реакцията на отбора в трудните моменти беше много добра", завърши Томас Тухел.

Опитният 50-годишен Тухел изгледа успехът на Байерн вчера вечерта от трибуните на "Алианц Арена", тъй като изтърпяваше наказание заради изгонването си в четвъртфинала срещу Манчестър Сити миналия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха и повдигнаха обвинение на мъж, шофирал с 3,89 промила алкохол
Задържаха и повдигнаха обвинение на мъж, шофирал с 3,89 промила алкохол
Бургас предоставя 25 000 лв. на Община Царево за последиците от проливните дъждове
Бургас предоставя 25 000 лв. на Община Царево за последиците от проливните дъждове