НОВИНИ

Томаш Махач елиминира Андрей Рубльов в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:00, 23.03.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
томаш махач елиминира андрей рубльов маями
Снимка: БТА

Чехът Томаш Махач поднесе една от изненадите на тенис турнира от сериите Мастърс в Маями, САЩ, елиминирайки във втория кръг поставеният под №5 в основната схема Андрей Рубльов.

Махач се наложи с 6:4, 6:4 за малко повече от час игра, за да запише дебютен успех в своята кариера над действащ тенисист от топ 10.

Световният №60 осъществи по един пробив във всеки един от сетовете, като в същото време отрази и двете възможности, които се откриха пред Рубльов в хода на двубоя.

С успеха Томаш Махач за пръв път в своята кариера ще играе в 1/16-финалите на Мастърс турнир, а неговият следващ съперник в Маями ще бъде определен в мача между Анди Мъри и Томас Мартин Ечевери, чиято среща бе прекъсната при резултат 3:3 в първия сет заради дъжда във Флорида.

Междувременно своето място в третия кръг на надпреварата заслужи 14-ят поставен Юго Умбер, който се справи с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп.

Френският левичар спечели с 6:4, 6:3 за 87 минути игра и за втори път в своята кариера след 2021 година ще играе в 1/16-финалите в Маями, където Умбер ще срещне Доминик Кьопфер или Себастиан Баес.

В същото време поставеният под №2 в основната схема италианец Яник Синер поведе с 3:2 в двубоя си срещу своя сънародник Андреа Вавасори, когато се наложи двамата да се приберат в съблекалнята заради лошите атмосферни условия. По същата причина бе прекратен и мачът между Денис Шаповалов и Стефанос Циципас при резултат 2:1 гейма в полза на канадеца.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СДВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал служебен контакт с Мартин Божанов - Нотариуса
СДВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал служебен контакт с Мартин Божанов - Нотариуса
Руският футболен съюз отмени контролата срещу Парагвай след терористичната атака в Москва
Руският футболен съюз отмени контролата срещу Парагвай след терористичната атака в Москва