НОВИНИ

Тони Надал: Това ще бъде най-трудното завръщане за Рафа

тони надал трудното завръщане рафа
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:39, 04.12.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Рафаел Надал ще опита да играе в максимално много турнири през 2024 година, обяви неговият бивш наставник и чичо Тони Надал в интервю за френското издание RMC.

37-годишният Рафаел Надал съобщи преди няколко дни, че ще направи своето дългоочаквано завръщане на корта по време на турнира от сериите АТР 250 в Бризбейн, който започва в последния ден от настоящата година.

Испанецът пропусна почти целия изминал сезон заради травма, която той получи в мача си от втория кръг на Australian Open през януари.

Според Тони Надал обаче неговият племенник вече е напълно възстановен и е готов за максимални натоварвания, ако тялото му позволи.

"Изключително развълнуван съм, че Рафа е отново на корта. Наясно съм обаче, че това ще бъде най-трудното му завръщане. Но аз имам невероятна вяра в него и вярвам, че той няма да разочарова", каза 62-годишният треньор, под чието ръководство Рафаел Надал постигна едни от най-големите успехи в кариерата си.

"Рафа има намерение да изиграе целия сезон 2024 въпреки някои предложения да скъси кампанията си. Един критичен момент може да бъдат Олимпийските игри в Париж, които ще се играят на Ролан Гарос. Но ако след този момент той е здрав, вероятно ще продължи да играе до края на сезона", добави Тони Надал.

В момента неговият племенник Рафаел Надал тренира в академията си в Майорка, а в близките дни ще отлети за Кувейт, където ще премине следващият етап от подготовката му за новия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Rizz е думата на годината, избрана от Оксфордския речник
Rizz е думата на годината, избрана от Оксфордския речник
Изаелската офанзива вече обхваща цялата територия на Ивицата Газа
Изаелската офанзива вече обхваща цялата територия на Ивицата Газа