НОВИНИ

Топалова бе спряна на 1/8 финалите в САЩ

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:23, 18.06.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
топалова спряна финалите сащ
Слушай новината

Българката Гергана Топалова отпадна на 1/8 финалите на турнира от веригата ITF в Съмтър, САЩ след загуба от мексиканката Марсела Сакариас.

Срещата между пловдивчанката и петата поставена протече равностойно, като Гергана имаше шансове и в двете части, но за съжаление не успя да ги оползотвори и отстъпи с 5:7, 4:6 за близо два часа игра.

В първия сет Топалова първа проби за 4:2, но Сакариас набързо изравни при 4:4. Мексиканката реализира нов брейк за 5:4, ала Гергана реагира и се задържа в сета. Последва обаче нов пробив на сметката на Марсела, който този път се оказа фатален и в край на сметка тя затвори сета след 7:5.

Във втория сет Сакариас първа проби за 3:2, но Топалова осъществи моментален рибрейк за 3:3. Последва обаче нов брейк за петата поставена и до края тя не погледна повече назад, затваряйки мача след 6:4.

Така Гергана Топалова отпадна на 1/8 финалите в Съмтър, след като тръгна от квалификациите. Победите обаче осигуриха на пловдивчанката 6 точки за световната ранглиста и 408 долара от наградния фонд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри на Русия и Беларус обсъждат случая със София Сапега
Външните министри на Русия и Беларус обсъждат случая със София Сапега
Втора победа за България на европейското по бокс в Италия
Втора победа за България на европейското по бокс в Италия