НОВИНИ

Топузаков: Левски не е обречен срещу ПАОК, отборът вдигна много летвата след спечелването на Купата

топузаков левски обречен паок отборът вдигна летвата спечелването купата
bnt avatar logo
от БНТ
17:57, 25.06.2022
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на дублиращия отбор на Левски Елин Топузаков е на мнение, че представителният тим на "сините" има предпоставки да отстрани гръцкия гранд ПАОК в Лигата на конференциите.

"Левски не е обречен срещу ПАОК. Това е възможно най-трудният противник, но с подкрепата на феновете, Левски има предпоставки да бъде краен победител", заяви дългогодишният капитан на столичани.

Любимецът на Сектор "Б" смята, че отборът е вдигнал летвата много високо след спечелването на Купата на България и с привличането на Ивелин Попов, Анте Блажевич и бразилецът Роналдо. Той разкри, че очакванията към отбора са завишени и изрази надежда Левски да прекъсне доминацията на Лудогорец в българския футбол.

"Левски вдигна летвата високо със спечелването на Купата и привличането на новите футболисти, така че очакванията към отбора със сигурност са завишени. Надявам се в края на сезона да станем шампиони", каза сърцатият бранител пред клубния сайт на тима.

Топузаков изрази задоволство, че Левски върви по възходяща линия, след като приключи 13-годишната суша без спечелване на трофей.

"Дори и големи европейски грандове изпадат в тежки дупки. Например Милан десет години не бяха ставали шампиони на Италия, но ето че тази серия приключи. Когато през 1999 г. Левски стана шампион, преди това имаше 5-6 сезона, в които отборът не успя да спечели трофей. Но Левски е силен и винаги възкръсва от пепелта. Има спадове и върхове, но сега се радваме, че вървим по възходяща линия", добави той.

Специалистът стана член на сдружението "Левски на левскарите", което има за цел в даден момент да поеме контрол над акциите на клуба.

"Може да е клиширано, но за мен Левски означава всичко. Това, което съм в момента е благодарение на Левски и аз самият съм дал много на отбора. Без Левски аз нямаше да имам авторитета, който постигнах. Винаги бих откликнал за инициатива, каквато е сдружението „Левски на левскарите“, която ще помогне на клуба в тези тежки за него времена", категоричен е наставникът на втория отбор на Левски.

Топузаков разкри, че основната цел на дублиращия отбор на "сините" е да практикува офанзивен футбол и да изгражда играчи с характер за мъжкия състав.

"Ролята на дублиращия отбор е да изградим юношите на клуба като характери, за да могат по-бързо да станат част от представителния отбор на Левски. Освен да градим футболисти за мъжкия отбор, ще се опитаме да практикуваме офанзивен стил на игра, който приляга на Левски. Целите винаги са високи, но не на всяка цена. Най-важното е младите момчета, които тренират в първия отбор и им липсват игрови минути, да трупат опит в мъжкия футбол в Трета лига. Това са основните цели пред отбора", заяви той.

Треньорът разкри, че първият отбор разполага с много качествена селекция и трудно би могъл футболист от втория тим да извоюва място сред стартовите 11 на Левски.

"Момчетата имат страхотни качества, проявяват воля, характер и неслучайно са част от втория отбор на Левски. От друга страна първият отбор вдигна много летвата, съставът е пълен с много качествени български и чуждестранни играчи. Ако искат футболистите да стигнат до първия отбор, са необходими много усилия и лишения", завърши Топузаков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Драгомир Заков определи като спекулации твърденията, че изнасяме оръжие за Украйна
Драгомир Заков определи като спекулации твърденията, че изнасяме оръжие за Украйна
Проф. Кючуков: Постигнатото по отношение на РСМ е добро за България - сега натискът на Брюксел се пренасочва към Скопие
Проф. Кючуков: Постигнатото по отношение на РСМ е добро за България - сега натискът на Брюксел се пренасочва към Скопие