НОВИНИ

Тотнъм избегна загубата срещу Манчестър Юнайтед, наваксвайки два гола пасив

тотнъм избегна загубата манчестър юнайтед наваксвайки два гола пасив
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:21, 28.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Тотнъм и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 2:2 в едно от дербитата на 33-ия кръг в английската Висша лига.

„Червените дяволи“ откриха резултата на „Тотнъм Стейдиъм“ в седмата минута, когато Маркъс Рашфорд получи топката в половината на „шпорите“, напредна към наказателното им поле и комбинира отляво в Джейдън Санчо, който малко след границата на пеналтерията с диагонален изстрел прати топката в далечния долен ляв ъгъл на стража Фрейзър Форстър.

Манчестър Юнайтед удвои преднината си в последната минута на първото полувреме. Бруно Фернандеш пусна дълга висока топката в половината на домакините към Рафшорд, който овладя, елиминира опеката на Ерик Дайър, нахлу отляво в наказателното поле и с мощен шут се разписа в централата част на вратата.

Тотнъм намали пасива си в 55-ата минута, когато Иван Перишич центрира с външен фалц отляво на границата на вратарското поле, където Хари Кейн стреля, ударът му бе блокиран и топката се върна на границата на пеналтерията на гостите, където Педро Поро укроти кълбото с левия си крак и стреля от воле с външен фалц с левия, разписвайки се в горния ляв ъгъл на стража Давид Де Хеа.

„Шпорите“ стигнаха до изравняване в 80-ата минута. Хари Кейн получи топката по десния фланг в половината на Юнайтед, напредна го наказателното поле на „червените дяволи“ и пусна ниско диагонално подаване по тревата към Сон, който на далечната греда с едно докосване прати топката в обратния долен ляв ъгъл на вратата.

В класирането Тотнъм е пети с актив от 54 точки, докато Манчестър Юнайтед е четвърти с 60 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време, с повече облаци следобед
Слънчево време, с повече облаци следобед
Виляреал съхрани шансове за участие в Шампионската лига след разгром над Еспаньол
Виляреал съхрани шансове за участие в Шампионската лига след разгром над Еспаньол