НОВИНИ

Тотнъм измести Манчестър Юнайтед от петото място след домакински успех над Уест Хем

тотнъм измести манчестър юнайтед петото домакински успех уест хем
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 20.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Тотнъм съхрани надежди за местата, даващи право на участие в Шампионската лига, след като в двубой от 29-ия кръг на английската Висша лига се наложи с 3:1 като домакин на Уест Хем.

"Шпорите" откриха резултата в 9-ата минута, когато Хари Кейн нахлу отдясно в наказателното поле на гостите и пусна успореден пас по земя към Хюн-Мин Сон, който стреля по посока вратата на Лукаш Фабиански, а топката се отклони в крака на Курт Зума преди да посети мрежата.

Домакините удвоиха преднината си в 25-ата минута. Кейн изведе Сон зад отбраната на Уест Хем с далечено подаване по земя, кореецът навлезе в пеналтерията на "чуковете" и с диагонален изстрел прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на Фабиански.

Съставът на Дейвид Мойс намали изоставането си в 35-ата минута, когато след центриране от ъглов удар и суматоха в наказателното поле на Тотнъм, топката достигна до непокрития Саид Бенрама, който с удар от въздуха се разбира в близкия долен ляв ъгъл на вратата, пазена от Юго Лорис.

Две минути преди края на редовното време тимът на Антонио Конте вкара и решителен трети гол. Изритана топка от стража Лорис стигна до Хари Кейн, който с глава я продължи към Сон, а той от своя страна с мощен удар вкара второто си попадение в срещата.

В класирането Тотнъм събра актив от 51 точки и измести от петото място Манчестър Юнайтед, който вече е шести с 50 пункта. Седми е Уест Хем с 48 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре ще е предимно слънчево
Утре ще е предимно слънчево
Оперната прима Тамара Калинкина пред БНТ: Снаряди летят навсякъде из Киев, беше смъртно опасно за детето ми
Оперната прима Тамара Калинкина пред БНТ: Снаряди летят навсякъде из Киев, беше смъртно опасно за детето ми