НОВИНИ

Тотнъм изпрати Бърнли в Чемпинъшип, Лутън също практически се завръща във втория ешалон на английския футбол

В класирането във Висшата лига Лутън, Бърнли и Шефилд Юнайтед са 18-ти, 19-ти и 20-ти, съответно с 26, 24 и 16 точки, a Нотингам Форест е с 29 точки.

тотнъм изпрати бърнли чемпинъшип лутън също практически завръща втория ешалон английския футбол
bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 11.05.2024
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

И трите отбора, които се изкачиха от Чемпиншъп през миналия сезон, са на път да се върнат там от другия. Кръг преди края на сезона във Висшата лига Шефилд и Бърнли са сигурни изпадащи, докато само Лутън има теоретичен шанс да остане.

И докато "остриетата" отдавна изгубиха елитния си статут, то "виненочервените" имаха шансове до днешния 37-ми кръг, в който отстъпиха с 2:1 на Тотнъм като гост.

Футболистите на Венсан Компани поведоха в 25-та минута с гол на Якоб Бруун Ларсен, но седем минути след това Педро Поро възстанови равенството.

Тотнъм стигна до победата в 82-та минута с гол на друг от бранителите - Мики ван де Вен, който така сложи край на серията от четири последователни поражения за лондончани.

Лутън също имаше много добри шансове за спасение в последния кръг, след като поведе с гол на Самби Локонга при визитата си на Уест Хям, но в крайна сметка отстъпи с 3:1.

Точни за "чуковете" през второто полувреме бяха Джеймс Уорд-Прауз, Томаш Соучек, както и младият Джордж Ърти, който вкара първия си гол за тима в едва втория си двубой във Висшата лига.

"Шапкарите" трябва да победят в последния кръг като домакин Фулъм, като наваксат 13 гола изоставане спрямо Нотингам Форест, а в същото време двукратният европейски шампион да загуби тази вечер от Челси, както и от Бърнли след седмица.

Последният изпадащ Шефилд Юнайтед загуби с 1:0 при гостуването си на Евертън. Точен за "карамелите" бе Абдулай Дукуре половин час след началото на срещата.

В останалите мачове от кръга борещият се за шестата позиция тим на Нюкасъл направи равенство 1:1 при домакинството си на Брайтън. Гостите от Южния бряг откриха в 18-та минута чрез Жоел Велтман, но в добавеното време на първото полувреме Шон Лонгстаф изравни.

Борнемут отстъпи с 2:1 при домакинството си на Брентфорд, като и трите гола в мача паднаха след 87-та минута. Браян Мбемо откри три минути преди края на редовното време, но почти веднага след това Доминик Соланке изравни. В продължението на мача Йоан Уиса донесе успеха на "пчеличките" след асистенция на Мбемо.

Крисъл Палас пък спечели за пети път в последните си шест мача. "Орлите" се наложиха с 3:1 при визитата си на Уулвърхямптън. Точни за победата бяха Майкъл Олисе, Жан-Филип Матета и Еберечи Езе, докато за домакините вкара Матеус Куня, който в 68-та минута намали на 2:1.

В класирането във Висшата лига Лутън, Бърнли и Шефилд Юнайтед са 18-ти, 19-ти и 20-ти, съответно с 26, 24 и 16 точки. Нотингам Форест е с 29 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стилияна Николова спечели многобоя при жените на Държавното първенство "Елит"
Стилияна Николова спечели многобоя при жените на Държавното първенство "Елит"
Душан Керкез: Предстои най-важният мач за нас, трябва да забравим за днес
Душан Керкез: Предстои най-важният мач за нас, трябва да забравим за днес