НОВИНИ

Тотнъм обърна Лутън на свой терен, Челси стигна само до хикс срещу 10 от Бърнли

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:24, 30.03.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
тотнъм обърна лутън свой терен челси стигна хикс бърнли
Слушай новината

Отборът на Тотнъм се настани временно на 4-ото място в класирането на английската Висша лига след домакинския си успех с 2:1 срещу Лутън в мач между двата тима от 30-ия кръг на шампионата.

На "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" двубоят далеч не стартира по вкуса на домакините, които още в 3-ата минута оставиха непокрит в собственото си наказателно поле Тахит Чонг и юношата на Манчестър Юнайтед се възползва, реализирайки с диагонален удар за 1:0.

Реакцията на "шпорите" дойде в началото на второто полувреме, когато Бренън Джонсън достави ниско центриране в наказателното поле на гостите, а там Иса Каборе прати топката в собствената си врата за 1:1.

В заключителните минути на срещата момчетата на Анге Постекоглу стигнаха и до пълен обрат чрез своя капитан Хюн-Мин Сон, който завърши подобаващо контраатака на лондончани. Трябва обаче да се отбележи, че при изпълнението на корееца имаше и лек рикошет, който на практика направи изстрела му неспасяем.

По този начин Тотнъм стигна до крайната победа и с 56 точки се изравни с Астън Вила на 4-ата позиция в подреждането при равен брой изиграни срещи и от двата тима. Тази вечер бирмингамци приемат Уулвърхямптън в друг мач от кръга. Междувременно Лутън Таун остава в зоната на изпадащите на 18-ото място с 22 пункта, колкото има и 17-ят Нотингам Форест.

В друг двубой от 30-ия кръг на Висшата лига Челси и Бърнли не се победиха и завършиха наравно 2:2 на "Стамфорд Бридж", въпреки че гостите играха с човек по-малко от 40-ата минута нататък след изгонването на Лоренц Асиньон, който беше изгонен за втори жълт картон след нарушение срещу Михайло Мудрик в наказателното поле.

Това решение на рефера Дарън Ингълнд не се хареса и на наставника на "виненочервените" Венсан Компани, който също получи червен картон, а този кошмар за неговия тим приключи с гол от наказателния удар на Кол Палмър.

Макар и с човек по-малко обаче Бърнли намери сили да възстанови паритета в началото на второто полувреме чрез Джош Кълън, който отбеляза с чудесен изстрел от дистанция.

Домакините отново си върнаха предимството в резултата в 78-ата минута, когато Кол Палмър се разписа за втори път, възползвайки се от асистенция на Рахим Стърлинг, но и този път храбрият състав на гостите не се предаде и в 81-ата минута Дара О'Шей вкара за 2:2, засичайки с глава центриране от корнер на Кълън.

Така срещата завърши без победител, а след нея Челси остава на 11-ото място с 39 точки, докато Бърнли заема предпоследната 19-а позиция с 18 пункта, на 4 от спасителния бряг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превозвачи настояват да се ускори влизането ни в Шенген
Превозвачи настояват да се ускори влизането ни в Шенген
Борисов, Пеевски и президента са се разбрали за Главчев, каза Росен Костурков
Борисов, Пеевски и президента са се разбрали за Главчев, каза Росен Костурков