НОВИНИ

Тотнъм разгроми аматьори за ФА Къп и ги спаси от фалит, другите фаворити също продължават напред

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:56, 11.01.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
тотнъм разгроми аматьори къп спаси фалит другите фаворити също продължават напред

Тотнъм спечели с 5:0 като гост срещу, подвизаващия се в осмото ниво в английския футбол ФК Марийн в мач от турнира за купата на английската футболна асоциация.

Хеттрик за тима на "шпорите" реализира Карлос Винисиус, а точни бяха още Лукас Моура, който се разписа от фаул на границата на наказателното поле и резервата Алфи Дивайн.

Срещата бе историческа поради факта, че това е най-голямата разлика в класирането между два клуба в най-стария футболен турнир - цели 165 места.

Заради пандемията от COVID-19 на стадиона имаше ограничен брой зрители, но от ръководството на Марийн продадоха над 23 хиляди "виртуални билета" след кампания в социалните мрежи.

Вследствие на това президентът на аматьорския тим заяви, че събраните средства ще помогнат да бъде завършена кампанията, но и ще спасят Марийн от фалит.

Същевременно съставът на Манчестър Сити също се класира за четвъртия кръг, след като се наложи с класическото 3:0 над тима на Бирмингам на своя "Етихад Стейдиъм".

Два гола на Бернардо Силва осигуриха комфортен аванс на "гражданите" още в първия четвърт час на двубоя, а Фил Фодън оформи крайното 3:0 в 33-та минута.

Челси пък разгроми с 4:0 Моркамб и тъмните облаци около Франк Лампард поне за кратко изчезнаха.

Мейсън Моунт и Тимо Вернер отбелязаха за "сините" през първата част, давайки комфортен аванс на своя тим. След почивката лондончани стигнаха до нови два гола, дело на Хъдсън-Одой и Кай Хаверц

Голямата изненада на кръга пък поднесе представителя на Лига 2 - Кроули, който разби с 3:0 елитния Лийдс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бедствено положение в Трън, река Ерма излезе от коритото си
Бедствено положение в Трън, река Ерма излезе от коритото си
Манчестър Юнайтед проявява интерес към Йоренте от Атлетико
Манчестър Юнайтед проявява интерес към Йоренте от Атлетико