НОВИНИ

Тотнъм с успех в първия мач на Конте

тотнъм преодоля шампиона англия без хари кейн
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:54, 04.11.2021
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Тотнъм победи Витес с 3:2 в мач от 4-ия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. Това бе първи мач на "шпорите" под ръководството на новия им треньор Антонио Конте. Лондончани изградиха преднина от 3 попадения, но гостите намалиха пасива си до само един гол преди почивката. През втората част "шпорите" останаха с човек по-малко, а в края на мача гостите също получиха 2 червени картона.

Срещата започна ударно за домакините, които откриха резултата в 15-ата минута. Маркус Шуберт спаси изстрел на Хари Кейн. Топката се отби в краката на Хюн-Мин Сон, който се разписа на празна врата.

В 21-ата минута кореецът уцели лявата греда. Само минута по-късно Лукас Моура удвои преднината на своя тим, след като бе изведен сам срещу противниковия вратар.

Още преди да е изминал половин час игра лондончани стигнаха до трето попадение. Якоб Расмусен си отбеляза автогол, след опит да парира удар на Хари Кейн.

Централният бранител на гостите се реваншира за действията си в 31-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер на Максимилиан Витек за 1:3.

В 39-ата минута Матуш Беро направи резултата 2:3 след прецизен шут по земя в далечния ъгъл на вратата.

След паузата играчите на Томас Леч продължиха да атакуват. В 59-ата минута лятното попълнение Кристиан Ромеро получи втори жълт картон и бе изгонен след грубо нарушение в краката на Люис Опенда.

Противно на очакванията нидерландският тим не успя да се възползва от численото си предимство. В 81-ата минута гостите също останаха с човек по малко на терена след втори жълт картон на Данильо Дуки, заради задържане на Хари Кейн. Едва 3 минути по-късно стражът на тима получи директен червен картон след игра с ръка извън наказателното поле.

В другия мач от групата Рен победи Мура с 1:0.

Тотнъм е втори в класирането с актив от 7 точки. Витес заема 3-ата позиция с 6 пункта.

Останалите мачове от турнира с начален час 22:00 часа:

ПАОК - Копенхаген 1:2
Рен - Мура 1:0
Рома - Бодьо/Глимт 2:2
Славия Прага - Макаби Хайфа 1:0
Унион Берлин - Фейенорд 1:2

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно топло за сезона ще бъде и днес
Необичайно топло за сезона ще бъде и днес
Лудогорец отстъпи на Брага в Португалия
Лудогорец отстъпи на Брага в Португалия