НОВИНИ

Тотнъм се реваншира за резила в Загреб

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:11, 22.03.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Европейски футбол
тотнъм реваншира резила загреб

Тотнъм победи като гост Астън Вила с 2:0 на "Вила Парк" в двубой от 29-ия кръг на английската Висша лига и спечели важни три точки в битката си първата четворка.

"Шпорите" се върнаха към победния път в Бирмингам, след като в четвъртък загубиха от Динамо (Загреб) с 3:0 в Хърватия и с общ резултат 3:2 отпаднаха в 1/8-финалите на Лига Европа.

Вчера тимът на Жозе Моуриньо обаче демонстрира по-добра и ефективна игра срещу отбора на Дийн Смит и заслужено се поздрави с успеха.

Гостите от Лондон поведоха срещу бившия тим на Стилиян Петров в 29-ата минута чрез Винисиус, който реализира на празна врата след асистенция на Лукас Моура.

"Шпорите" предрешиха изхода от сблъсъка в 68-ата минута, когато Хари Кейн бе фаулиран в наказателното поле на Вила от Мат Кеш и главният съдия посочи бялата точка.

Зад топката застана именно английският нападател, който не сбърка за попадение номер 17 през кампанията във Висшата лига, изравнявайки се с лидера в класацията при голмайсторите Мохамед Салах от Ливърпул.

С успеха Тотнъм събра актив от 48 точки и намали изоставането си от четвъртия Челси на три пункта. Астън Вила пък е десети с 41 пункта.

В следващите си мачове Тотнъм гостува на Нюкасъл, докато бирмингамци приемат Фулъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меси вече е рекордьор по участия за Барселона
Меси вече е рекордьор по участия за Барселона
И Серина Уилямс пропуска турнира в Маями
И Серина Уилямс пропуска турнира в Маями