НОВИНИ

Тотнъм спря Ливърпул в зрелищно равенство в Лондон

тотнъм спря ливърпул зрелищно равенство лондон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 19.12.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Тотнъм и Ливърпул завършиха наравно 2:2 в дербито от 18-ия кръг на английската Висша лига.

Първото попадение в срещата падна в 13-ата минута и бе на сметката на "шпорите". Танги Ндомбеле изведе Хари Кейн в наказателното поле на Ливърпул и английският национал реализира по земя в далечния ъгъл на Алисон.

Малко след половин час игра гостите от Мърсисайд възстановиха равенството чрез Диого Жора, който с глава засече центриране на Андрю Робъртсън и прати неспасяемо топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Юго Лорис.

Ливърпул направи пълен обрат в 69-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд центрира прострелно в наказателното поле на Тотнъм, а Робъртсън с глава вкара топката в опразнената врата.

Крайното 2:2 оформи Хюн-Мин Сон в 74-ата минута, възползвайки се от грешка на Алисон, който допусна топката да мине под шпагата му и позволи на нападателят на лондончани да се разпише.

Гостите остана с човек по-малко на терена, след като Андрю Робъртсън бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Емерсон Роял от състава на Тотнъм.

По този начин Ливърпул остана на 3 точки от лидера Манчестър Сити, с актива си от 41 точки. Тотнъм пък е 7-и с 26, на две точки от петия Уест Хем и на точка зад шестия Манчестър Юнайтед.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самоличността на мъжа, открит край Стара Кресна, все още се изяснява
Самоличността на мъжа, открит край Стара Кресна, все още се изяснява
Подписка в защита на мъжа от Сърница, стрелял по съседа си
Подписка в защита на мъжа от Сърница, стрелял по съседа си