НОВИНИ

Тотнъм срази Фулъм в лондонско дерби и се върна на първото място в Англия

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:58, 23.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
тотнъм срази фулъм лондонско дерби върна първото англия
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Тотнъм се завърна на върха в класирането на Висшата лига след домакински успех срещу Фулъм в лондонско дерби, което сложи точка на програмата в 9-ия кръг на английското футболно първенство.

Успехът запази перфектния актив на "шпорите" у дома в шампионата, като освен това момчетата на Анге Постекоглу са един от само двата тима без загуба от началото на кампанията.

По ирония на съдбата единственото поражение на Тотнъм дотук през сезона дойде от именно от Фулъм, макар и след изпълнение на дузпи в турнира за Купата на лигата.

Тази вечер в северен Лондон обаче домакините направиха достатъчно, за да пречупят съпротивата на "котиджърс", като тон за успеха даде Хюн-мин Сон в 36-ата минута, когато той и неговите съотборници се възползваха от грешка на своя съперник при изнасянето и организираха бърза атака, завършила с прецизно изпълнение на корееца от границата на наказателното поле.

През второто полувреме "шпорите" наказаха нова груба неточност на Фулъм, като този път капитанът Сон влезе в ролята на асистент, подавайки към Джеймс Мадисън, който беше точен за крайното 2:0.

С тази победа Тотнъм събра 23 точки и отново оглави еднолично подреждането във Висшата лига с преднина от два пункта пред действащия шампион Манчестър Сити и градския съперник Арсенал.

В същото време "котиджърс" остават на 13-ата позиция с актив от 11 точки, колкото има и 12-ят Уулвърхямптън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време днес
Слънчево време днес
Никола Василев: Ние ще растем тепърва като отбор
Никола Василев: Ние ще растем тепърва като отбор