НОВИНИ

Тотнъм уволни Нуно Еспирито Санто

мениджърът тотнъм спечели приза трньор висшата лига август
bnt avatar logo
от БНТ
11:57, 01.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Тотнъм уволни Нуно Еспирито Санто и треньорския му екип. Това стана ясно от изявление на сайта на клуба.

Спортният директор на клуба Фабио Паратичи, който също бе назначен това лято заяви, че е знаел колко много Нуно и треньорският му екип са искали да успеят в клуба и съжалява за взетото решение. "Нуно е истински джентълмен и винаги ще бъде добре дошъл тук. Благодарим както на него, така и на треньорския му състав и му желаем всичко добро в бъдеще", допълва италианецът.

Португалецът бе начело на само 17 мача за Тотнъм, като в шампионата записа 5 победи и 5 загуби и заема 8-ата позиция. В Лигата на конференциите тимът заема 3-ата позиция с 1 успех, 1 равенство и 1 поражение. Тотнъм все още има шанс да спечели и Купата на лигата, като се намира в 1/4-финалната фаза на турнира.

В изявлението пише, че в близко бъдеще ще бъде пояснено кой ще поеме мениджърската позиция в идните дни. През изминалата кампания бившият футболист на клуба Райън Мейсън пое треньорската позиция, след уволнението на Жозе Моуриньо.

Медиите на острова прогнозират, че бившият шампион на Висшата лига с Челси Антонио Конте е получил предложение от Тотнъм. Италианецът води преговори с "шпорите" и през лятото, но до договорка така и не се стигна след разминаване като лондончани не успяха да отговорят на финансовите очаквания на наставника. За последно Антонио Конте стана шампион на Серия А с Интер през изминалия сезон. Специалистът работи заедно с Фабио Паратичи по време на престоя им в Ювентус.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Човешката дейност кара горите да излъчват въглерод
Човешката дейност кара горите да излъчват въглерод
Започнаха да ваксинират деца над 3 години в Китай
Започнаха да ваксинират деца над 3 години в Китай