НОВИНИ

Тотнъм записа дубъл над шампионите с победа в продължението

Тотнъм
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:29, 19.02.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Тотнъм победи Манчестър Сити с 3:2 в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. Деян Кулушевски откри резултата, а Илкай Гюндоган изравни Хари Кейн върна аванса на гостите, но Риад Марез отново възобнови равенството в продължението от дузпа. В 95-ата минута Хари Кейн удвои аванса си в мача, за да донесе победата на тима си.

"Шпорите" изненадаха съперника си още в 5-ата минута. Новото попълнение на лондончани Деян Кулушевски отбеляза първия си гол за тима след като получи подаване от Хюн-Мин Сон.

Шампионите наложиха домакински натиск. Илкай Гюндоган стреля в гредата, а не след дълго стигна и до гол. Юго Лорис изби центриране на Кевин Де Бройне в краката на германеца, а полузащитникът не сгреши на празна врата.

След почивката Хари Кейн засече центриране на Хюн-Мин Сон, за да направи резултата 2:1. По-късно англичанинът бе изведен сам срещу Едерсон, но стражът спаси сигурен гол. След това нападателят на гостите изпрати топката във вратата на бразилеца за втори път, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради засада на Деян Кулушевски.

В добавеното време Кристиан Ромеро игра с ръка в наказателното си поле и след като преразгледа ситуацията, Антъни Тейлър отсъди дузпа. Резервата Риад Марез изпълни категорично 11-метровия наказателен удар с мисълта, че е спечелил точка на тима си.

В ответнта атака възпитаниците на Антонио Конте стигнаха до трите точки, след като Хари Кейн засече с глава центриране в наказателното поле на Деян Кулушевски.

Тотнъм е четвъртият отбор, който постига шампионатен дубъл над отбор, воден от Хосеп Гуардиола.

Манчестър Сити остава на върха в класирането с актив от 63 точки. Тотнъм е 7-и с 39 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милан се подхлъзна като гост срещу послендия в Серия "А"
Милан се подхлъзна като гост срещу послендия в Серия "А"
Белчо Горанов: Всички наши състезатели се постараха максимално, имаме добри представяния
Белчо Горанов: Всички наши състезатели се постараха максимално, имаме добри представяния