НОВИНИ

Тотнъм завърши наравно с Уест Хем и остана на две точки зад челната четворка на Висшата лига

тотнъм завърши наравно уест хем остана две точки челната четворка висшата лига
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:05, 03.04.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Тотнъм пропусна възможност да се изкачи в топ 4 на класирането в английската Висша лига. "Шпорите" стигнаха само до равенство 1:1 срещу Уест Хем в мач от 31-ия кръг на Висшата лига. Отборът на Ангелос Постекоглу е с 57 точи и две по-малко от Астън Вила.

Тотнъм поведе след едва пет минути игра чрез Бренан Джонсън, който бе точен от близко разстояние след центриране на Тимо Вернер. Уест Хем обаче изравни бързо, след като в 19-ата минута Джарод Боуен центрира и топката се отби в гърба на Курт Зума, за да попадне в мрежата на Тотнъм за 1:1.

Уест Хем дори можеше да спечели мача, но удар на Михаил Антонио бе трудно изваден от вратаря Гуилермо Викарио. Така "чуковете" останаха на седмо място в генералното класиране на Висшата лига с точка пред отбора на Нюкасъл, който пък завърши наравно 1:1 срещу Евертън.

Доминик Калвърт-Люин прекрати головата си суша, продължила цели 23 мача, след като се разписа от дузпа за Евертън само две минути преди края на редовното време. Нюкасъл пък направи много пропуски и остана само с попадението на Александър Исак в 15-ата минута.

С тази точка Евертън натрупа актив от 25 и заема 16-о място в класирането с една повече от Нотингам Форест, както и четири над зоната на изпадащите. Първи под чертата е отборът на Лутън Таун, който по-късно днес гостува на кандидат-шампиона Арсенал.

Нотингам Форест надви с 3:1 Фулъм, след като Калъм Хъдсън-Одой, Крис Ууд и Морган Гибс-Уайт вкараха голове през първото полувреме. За Фулъм, 13-и в класирането на Висшата лига, точен бе Тоусин Адарабио в началото на второто полувреме.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училището в село Езерово изгоря до основи след умишлен палеж, извършителят е задържан
Училището в село Езерово изгоря до основи след умишлен палеж, извършителят е задържан
Народното събрание обсъжда на първо четене промени в Закона за хазарта
Народното събрание обсъжда на първо четене промени в Закона за хазарта