НОВИНИ

Традицията е на страната на Байерн Мюнхен в осминафинала с Лацио от Шампионска лига

В друг мач тази вечер се срещат ПСЖ и Реал Сосиедад

байерн мюнхен обърна копенхаген втора поредна победа
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:33, 14.02.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Нови два мача от 1/8-финалната фаза на Шампионска лига ще се изиграят днес. Лацио посреща Байерн Мюнхен на "Олимпико". Началото на сблъсъка е 22,00 часа.

Байерн може да се похвали с отличен рекорд в надпреварата, като спечели 13 от последните си 17 мача в надпреварата, като единствената им загуба в този период дойде срещу бъдещия шампион Манчестър Сити на четвъртфиналите миналата година, а рекордът им срещу италиански отбори също е впечатляващ, тъй като те не са губили в последните 12 мача с отбори от Серия А. Баварският гранд влиза като фаворит в сблъсъка в сряда, но дали ще успее да триумфира на "Олимпико".

Лацио доказа, че може да бъде труден за побеждаване пред своите фенове този сезон, като единствената им загуба в последните им 15 домакински мача дойде срещу лидера в Серия А Интер и в сряда може да разочарова шесткратните победители в Шампионската лига. Отборът на Маурицио Сари удържа Атлетико Мадрид до равенство 1:1 на Стадио Олимпико в груповата фаза, преди да победи Фейенорд и Селтик на нула в оставащите домакински мачове, за да се класира за осминафиналите.

По същото време ПСЖ е домакин на Реал Сосиедад на "Парк де Пренс".

Французите са изявен фаворит за победата в този двубой, но шампионите от Лига 1 може да имат трудности срещу отбора на Реал Сосиедад, който се оказва костелив орех за всеки съперник през този сезон. Гостите загубиха у дома от Осасуна в събота, но това беше едва петото им поражение в 36 състезателни мача този сезон и само две от тях са дошли в последните им 20 срещи. Те останаха непобедени в груповата фаза на Шампионската лига и ще искат положителен резултат от първия мач в Париж в сряда.

Отборът на Луис Енрике е в отлична форма в момента, но той спечели само два от шестте си мача от групите в Шампионската лига. Човекът, който ще окаже влияние в мача, е Килиан Мбапе. Звездата на ПСЖ беше в типично добра форма през този сезон, отбелязвайки 30 гола в 29 изяви за клуба и намирайки мрежата в осем от последните си девет мача, отбелязвайки 12 попадения през този период.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет българки ще излязат на тепиха днес на европейското първенство по борба
Пет българки ще излязат на тепиха днес на европейското първенство по борба
Изложбата „Българска археология 2023“ (СНИМКИ)
Изложбата „Българска археология 2023“ (СНИМКИ)