НОВИНИ

Тръмп: Все някога САЩ ще имат жена президент

тръмп все сащ имат жена президент
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:17, 14.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази мнение, че неговият съперник в предстоящите избори през ноември Джоузеф Байдън няма да бъде достатъчно умен, за да преговаря с лидерите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин. Тръмп каза това в реч пред привържениците си в Хендерсън, Невада.

"Имах възможността да се срещна с президента Си [Цзинпин], имах възможността да се срещна и с руския президент [Владимир] Путин. И между другото, да се общува с тях е нещо добро", заяви Тръмп.

"Справям се с всички тези хора и (...) те са много умни", подчерта американският президент. „Съжалявам, но се нуждаем от много умни хора, а Джо не е подходящ за този пост“, убеден е настоящият стопанин на Белия дом.

Пред поддръжниците си в Невада Доналд Тръмп коментира също, че в САЩ ще има жена президент, но това няма да бъде сенаторът от Калифорния Камала Харис, кандидат за вицепрезидент на Демократическата партия. „Все някога ще имаме жена президент - няма да бъде тя [Харис]“, каза той.

55-годишната Камала Харис стана втората чернокожа жена, която спечели място в Сената в САЩ, когато беше избрана през 2016 г. Ако Джо Байдън, 77-годишен, и неговият кандидат за вицепрезидент спечелят на изборите през ноември, Харис ще стане жената, заела най-висш пост в САЩ в историята им.

В края на август Харис защити продължаващите общонационални протести срещу расовата несправедливост и атакува Тръмп заради отговора му на пандемията на коронавируса в САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Дончев получи плакета на вицепрезидента навръх 90-я си рожден ден
Антон Дончев получи плакета на вицепрезидента навръх 90-я си рожден ден
Училището в Омуртаг бори водната криза с бидони
Училището в Омуртаг бори водната криза с бидони