НОВИНИ

Трей Портър е MVP на редовния сезон в НБЛ

рилски спортист поредна победа нбл
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
15:06, 01.05.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Центърът на Рилски спортист Трей Портър заслужи отличието за най-полезен баскетболист в редовния сезон в Националната баскетболна лига, съобщиха оп Българската федерация по баскетбол.

Американецът записа среден коефициент на полезно действие от 25,3, като е взел участие в 24 мача до момента, 22 от които като титуляр в петицата на Людмил Хаджисотиров. Той има средно по 23 минути на мач, в които е вкарал над 77% от стрелбите си. Портър хваща средно по 9,8 борби на мач.

Гардът на Ямбол Джеремая Пейдж, който ще е съперник на Портър в четвъртфиналния плейоф, пък е най-добър реализатор. Пейдж има средно по 19,3 точки на мач при стрелба от 48,2% в 24 мача.

Двама състезатели на Шумен, който приключи участието си в шампионата, заслужиха три от индивидуалните отличия за редовния сезон.

С две отличия в първия си сезон в България се сдоби Маркъс Майърс. Той е най-добър подавач със средно 6,2 асистенции на мач, а завършва сезона и с най-много отнети топки средно на мач – 2,4.

Най-добър борец след редовния сезон пък е сръбският му съотборник Деян Биелич с 12,7 овладени отскочили топки средно на мач.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус надви Венеция с два гола на рожденика Бонучи
Ювентус надви Венеция с два гола на рожденика Бонучи
Румънец спря Ивайло Иванов на Европейското по джудо
Румънец спря Ивайло Иванов на Европейското по джудо