НОВИНИ

Треньорът на Асколи хвали Атанас Илиев

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:59, 16.10.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
треньорът асколи хвали атанас илиев
Слушай новината

Наставникът на италианския втородивизионен Асколи Андреа Сотил се изказа много ласкаво за българския национал Атанас Илиев, който се присъедини към тима от Серия "Б" през това лято.

47-годишният специалист отчете страхотния професионализъм на българския нападател Атанас Илиев и допълни още, че юношата на Добруджа и Черно море ще бъде много полезен за тима в преследването на поставените цели.

"Повиквателната за националния отбор на България е повод за гордост, както за Атанас Илиев, така и за нас. Ясно е, че трябва да се подхожда внимателно към играчите, които се завръщат в състава след тези ангажименти. За мен, интензивните и продължителни тренировки са най-добрият вариант за поддържане на оптимална кондиция. Илиев пристигна вчера и вече проведе две занимания. Той се възстановява добре след мачовете на България. Атанас е много сериозен и концентриран човек, със сигурност ще ни бъде от полза в предстоящия мач с Лече. Надявам се, че сега ще имаме повече време заедно, за да работим, да може той да се запознае по-добре със съотборниците си, да научи тактиката ми. Неговият страхотен професионализъм ще ни бъде много полезен", коментира Сотил.

Атанас Илиев пристигна в Асколи в края на месец август от тима на Ботев (Пловдив), като вече записа и четири мача в Серия "Б", но въпреки това продължава да очаква своя първи гол с екипа на "кълвачите".

За Илиев и компания сега предстои домакинство на Лече в мач от 8-ия кръг на първенството. Двата отбора се намират на 4-то и 5-то място във временното подреждане, като са разделяни от само 1 точка.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До утре сутрин валежите почти навсякъде ще спрат
До утре сутрин валежите почти навсякъде ще спрат
Акция на жени мотористки в Пловдив срещу рака на гърдата
Акция на жени мотористки в Пловдив срещу рака на гърдата